Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ &ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των παρερχομένων υπηρεσιών προς τις σχολικές κοινότητες και στην απλούστευση της οικονομικής και διοικητικής δομής τους τα Ν.Π.Δ.Δ. πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Χαλκιδέων την Πέμπτη 5/4/2012 και ώρα 10:00 στην

αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθυνόμενο στους διευθυντές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων.  
Στο σεμινάριο θα αναλυθεί από ειδικευμένους εισηγητές νέο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης σχολικών επιτροπών και σχολικών κοινοτήτων.
Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει την παρουσίαση εύχρηστου τρόπου που μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας θα γίνεται αυτόματη καταγραφή αιτημάτων, οργάνωση, διαχείριση και εποπτεία εσόδων και εξόδων.
Επίσης, λόγω της ανοιχτής αρχιτεκτονικής του εν λόγω συστήματος επιδέχεται τυχόν τροποποιήσεις και επιτρέπεται η άμεση πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία, προμηθευτές και η τήρηση κρατήσεων υπέρ τρίτων (Μ.Τ.Π.Υ., Ο.Γ.Α. κ.τ.λ.) καθώς επίσης και η χορήγηση βεβαιώσεων.
Τέλος, αυτοματοποιείται η ανάρτηση των απαραίτητων αποφάσεων στο πρόγραμμα  «Διαύγεια».

 Η πρόεδρος                    Ο πρόεδρος
 Α΄ θμιας                                    Β΄ θμιας                       

Αιδίνη  Ελένη                          Βασίλης Γουρνής