Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης

Είναι για γέλια μερικές φορές ο τρόπος που κάποιοι επιλέγουν να κάνουν αντιπολίτευση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και πραγματικά αναρωτιέμαι αν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πιστεύουν πως χρησιμοποιώντας μεθόδους σκοτεινών εποχών, πιστεύουν πως θα κερδίσουν ψήφους!!! Κύριοι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Σε κάθε χωριό υπάρχουν αυτοί που ψηφίζουν για δήμαρχο τον....
κ. Θωμά και κάποιοι οι οποίοι ψήφισαν κάποιον από τους 4 άλλους υποψηφίους. Αυτοί που ψήφισαν Θωμά δεν έχουν κανέναν λόγο να βγούνε στους δρόμους και να παίξουν ξύλο με τους ελάχιστους οι οποίοι οργανωμένα προσπαθούν να εμποδίσουν τον δήμαρχο να ενημερώσει τους δημότες. Η επιθυμία πιθανόν της αντιπολίτευσης είναι να δημιουργηθούν επεισόδια και στην συνέχεια να μιλήσουν για τραμπουκισμούς από πλευράς δημάρχου.
Ο κ.  Θωμάς χρόνια τώρα ζει τέτοιες καταστάσεις και δεν πέφτει σε τέτοιες παγίδες. Ξέρει πως αυτοί που οργανώνουν αυτές τις καταστάσεις, δεν έχουν μέλλον στην αυτοδιοίκηση και πως δεν θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι και γι ΄ αυτό θέλουν να μη γίνουν έργα στην περιοχή. Ας θυμηθούν κάποιοι την αντιπολίτευση που είχε στον τότε δήμο Κύμης και θα καταλάβουν πολλά.
Ας αλλάξουν λοιπόν τακτική κι ας κάνουν θετική αντιπολίτευση. Ας κάνουν προτάσεις. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης.