Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Είναι πατριωτικό μας καθήκον να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας

«Στη δεδομένη στιγμή, καλούμαστε να κάνουμε σε λίγους μήνες, όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες. Η πατρίδα μας βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, τη μεγαλύτερη στη μετεμφυλιακή της ιστορία. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μάχη για να μη γυρίσουμε δεκαετίες πίσω. Δίνουμε μια μάχη για την Ελλάδα. Για τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Και αυτό μας αφορά όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, φορείς, εργαζόμενους και....
φυσικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι πατριωτικό μας καθήκον να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Με ενότητα και υπευθυνότητα. Γιατί κανείς δεν πρέπει να νομίζει πως μπορεί να δομήσει την πολιτική του επιτυχία, πάνω στα συντρίμμια μιας εθνικής καταστροφής. Και κανείς δεν πρέπει να ελπίζει πως μπορεί να δομήσει τη μικρή προσωπική του ευτυχία, εντός μιας κοινωνίας σε κρίση. Καθένας πρέπει να συνεισφέρει ό,τι του αναλογεί σε αυτόν τον αγώνα, χωρίς υπεκφυγές. Μονάχα ενωμένοι θα νικήσουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να κάνουμε τρία βήματα: πρώτον, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα, δεύτερον, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα και τρίτον, να προχωρήσουμε άμεσα όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές», είπε ο υπουργός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ.Κωστής Χατζηδάκης στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ και υπογράμμισε: «Επομένως αρχικά, η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την λογική της μάχης οπισθοφυλακών, για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη. Πρέπει να πείσουμε πως αυτά που λέμε τα εννοούμε. Ξεκινώντας από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Να συνειδητοποιήσουν όλοι πως έχουμε περάσει πλέον σε έργα. Νομίζω πως ακριβώς επειδή αυτό το μήνυμα εκπέμπεται σταθερά εδώ και δυόμιση μήνες, το κλίμα κάπως αλλάζει στην Ευρώπη. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τη λήψη των αποφάσεων από την Τρόικα και τους εταίρους μας, είναι κρίσιμος για το μέλλον της πατρίδας μας.»

Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ