Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στο β' γκρουπ δυναμικότητας του Ευρωμπάσκετ η Ελλάδα

Τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2013, (4-22 Σεπτεμβρίου 2013) ανακοίνωσε η FIBA Europe. Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η εθνική Ελλάδας, μαζί με τη διοργανώτρια του Ευρωμπάσκετ 2011 Λιθουανία, την οικοδέσποινα του 2013 Σλοβενία, αλλά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων Μεγάλη Βρετανία. Η ελληνική ομάδα είχε καταλάβει την 6η θέση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ η Λιθουανία ήταν 5η.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκαν η ....
πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η «αργυρή» το 2011 Γαλλία, η «χάλκινη» Ρωσία και η 4η στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ΠΓΔΜ. Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκαν οι ομάδες που ολοκλήρωσαν χωρίς ήττα την παρουσία τους στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, δηλαδή οι Ιταλία, Κροατία, Γερμανία και Μαυροβούνιο.
Οι υπόλοιπες ομάδες που εξασφάλισαν συμμετοχή στην τελική φάση του επόμενου Ευρωμπάσκετ μέσω προκριματικών μοιράστηκαν στο 4ο, 5ο και 6ο γκρουπ δυναμικότητας. Συγκεκριμένα, στο 4ο γκρουπ θα είναι οι Φινλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στο 5ο οι Γεωργία, Βέλγιο, Λετονία και Τουρκία και στο 6ο οι Τσεχία, Σερβία, Ισραήλ και Σουηδία.
Η κλήρωση του Ευρωμπάσκετ έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.