Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (EDP)
Στο Στρασβούργο, ως μέλος αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταβαίνει ο Βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Στρασβούργο ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα συμμετάσχει στις ....
Επιτροπές Λαθρομετανάστευσης και στην Επιτροπή Νομικών Δεσμεύσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, ο κ.Μαρκόπουλος είναι προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος ( EDP) και στη διάρκεια της παραμονής του στο Στρασβούργο θα έχει επαφές με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς και με τους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές, στους οποίους η βασική δύναμη είναι οι συντηρητικοί της Αγγλίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Ντειβιντ Καμερον.
Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία της ευρωομάδας των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών είχε επισκεφθεί την Αθήνα ως προσκεκλημένη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και αντάλλαξαν απόψεις με τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR) Μάρτιν Κάλαναμ και το γενικό γραμματέα της ευρωομάδας Φρανκ Μπάρετ, σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ευρωομάδα.
Τέλος, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, οι έλληνες βουλευτές, είναι προσκεκλημένοι σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Στρασβούργο Αθανάσιος Δενδούλης.

Η αντιπροσωπεία των ελλήνων βουλευτών που θα συμμετάσχουν στις εργασίες οι οποίες ξεκινούν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και λήγουν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, αποτελείται από τους εξής: Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Φωτεινή Πιπιλή από την Νέα Δημοκρατία, Γιάννη Δραγασάκη και Δημήτρη Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει η Θεοδώρα Τζάκρη και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο κ. Μαρκόπουλος