Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύμη, 11/10/2012
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κας ΜΠΑΤΣΑ

Σε συνέχεια της απάντησης της κας Μπάτσα στην ανακοίνωση μας περί άνισης μεταχείρισης της ομάδας μας από τη Δημοτική Αρχή σε σχέση με τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Η κα Μπάτσα αναφέρει πως «το πρόγραμμα των προπονήσεων των ομάδων της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και η χρήση του κλειστού Γυμναστηρίου είναι κάτι που έχει καθοριστεί πολύ καιρό πριν και φυσικά δεν γίνεται να μεταβάλλεται χωρίς σοβαρό λόγο». Το πρόγραμμα αυτό, όπως λοιπόν καθορίστηκε πριν πολύ καιρό, δεν έχει ανακοινωθεί και δεν έχει κοινοποιηθεί σε ....
κανέναν και μάλιστα η Δημοτική Αρχή έχει αγνοήσει έγγραφη αίτηση μας για την παραπάνω πληροφόρηση. Πεποίθηση δική μας είναι πως το συγκεκριμένο κλειστό Γυμναστήριο ανήκει στους δημότες της Κύμης και δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κανενός. Επομένως, η Δημοτική Αρχή οφείλει αν όχι να κοινοποιεί το πρόγραμμα λειτουργίας του στην τοπική κοινωνία, αν μη τι άλλο να το διαθέτει σε όποιον το ζητήσει. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό δίνει λαβή και στους πιο καλόπιστους να βγάλουν συμπεράσματα. Έστω και κατόπιν εορτής, καλούμε την Δημοτική Αρχή να κοινοποιήσει το πρόγραμμα λειτουργίας του γηπέδου, έτσι ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογες «παρεξηγήσεις».
Η κα Μπάτσα αναφέρει πως «Κατά τον καθορισμό του προγράμματος για την προπόνηση των ομάδων, έγινε ισότιμη και δίκαιη κατανομή ανάμεσα στις δύο ομάδες μπάσκετ της Α΄ΕΣΚΑΣΕ δηλαδή του Γ.Σ. Κύμης και του Αθλητικού Ομίλου Κύμης και παραχωρήθηκε το γυμναστήριο 2 φορές την εβδομάδα για την κάθε μια.  Ακριβώς τον ίδιο χρόνο και για τις δύο ομάδες!!». Θέτουμε στην κρίση του καθενός το γεγονός ότι με απόφασή της ,η καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας μας που άρχισε στις 17 Αυγούστου διεξαγόταν στης 8 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι, ώρες φυσικά ακατάλληλες για την εποχή. Αντιθέτως, οι αντίστοιχες προπονήσεις του ΑΟΚ ήταν προγραμματισμένες στις 11 και τις 6. Προφανώς αυτό για την κα Μπάτσα αποτελεί ισότητα και δικαιοσύνη.
Τέλος, στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως «Η χρήση του (γυμναστηρίου) προϋποθέτει και την παρουσία προσωπικού και μια σειρά ενεργειών που σκοπίμως παραγνωρίζει στην ανακοίνωση του ο σύλλογος». Στην έγγραφη αίτησή μας, αναφέραμε σαφώς ότι είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε οποιοδήποτε κόστος προκύψει από την έκτακτη λειτουργία του γυμναστηρίου, κάτι που σκοπίμως η κα Μπάτσα παραγνωρίζει στην ανακοίνωσή της. Είμαστε βέβαιοι πως το ίδιο θα πράξει και το τμήμα βόλεϊ του ΑΟΚ , χάριν του οποίου έγινε η απαραίτητη σειρά ενεργειών ώστε να συμμετάσχει σε έκτακτο φιλικό αγώνα την Παρασκευή το βράδυ στο κλειστό Γυμναστήριο.
Το να επικαλείται η Δημοτική Αρχή μέσω της κας Μπάτσα τη διάδοση ψευδών και λανθασμένων στοιχείων από μέρους μας, με δεδομένη την ύπαρξη εγγράφων επίσημα κατατεθειμένων, σίγουρα δεν προάγει το αθλητικό ή οποιοδήποτε άλλο ήθος, για τα οποία προβάλει τόσο έντονη ανησυχία. Προς εξάλειψη κάθε αμφιβολίας, επισυνάπτουμε αντίγραφα των προαναφερθέντων εγγράφων, με πρωτόκολλο παραλαβής από τη Δημοτική Αρχή.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινωνία μας κρίνει όλους καθημερινά.

Εκ της Διοίκησης του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης.