Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με πνευματική ομορφιά και παιδική αθωότητα τα κατηχητικά σχολεία της Επαρχίας Ιστιαίας με την πατρική ευχή του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.  Χρυσόστομου επιμελήθηκαν και παρουσίασαν με άψογο τρόπο ενώπιον πολυάριθμου κοινού πολλές από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε ενορίες των δυο Αρχιερατικών περιφερειών Ιστιαίας και Λ. Αιδηψου με τον συντονισμό των ιερέων ,κατηχητών και λαϊκών συνεργατών και φέτος κατά την εβδομάδα προ της Χριστού Γεννήσεως.
Τα Κατηχητικά των Ενοριών Αγίων.... Αναργύρων Λ. Αιδηψού, Αγίου Λ.Αιδηψου, Αγίου Αθανασίου Ιστιαίας, Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, Ταξιάρχου Ωρεών, Νεοχωρίου και Ωρεων με τις φετινές εκδηλώσεις τους αποτέλεσαν ένα μελωδικό προανάκρουσμα των χαρμόσυνων καμπανοκρουσιων της Αγίας και Μεγάλης Νύκτας των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά με τον δικό τους τρόπο κατάφεραν είτε με τα επίκαιρα ποιήματα τους είτε με τα θεατρικά δρώμενα είτε και με το ζεστό χαμόγελο τους  να θυμίσουν με ενθουσιασμό το μεγάλο μήνυμα της Εκκλησιάς μας ότι ο ΘΕΟΣ σε λίγες ημέρες γίνεται ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος πολλές χριστιανικές οικογένειες εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην τοπική Εκκλησία για να αποκτήσουν τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια  για την μετέπειτα Χριστιανική τους ζωή στα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος που βεβαίως με την σειρά τους είναι ένας σημαντικός θεσμός στην ζωή της τοπικής κοινωνίας μας ο οποίος έχει αναζωπυρωθεί τα τελευταία χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες του Ποιμενάρχου μας.
Στις περισσότερες εκδηλώσεις παρέστησαν και οι συντονιστές του Τομέα Νεότητας των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Λ. Αιδηψού, Πρεσβ. Ιωάννης Σούρας και Πρεσβ. Χρηστος Νγκέλας, αντίστοιχα, κομίζοντας το πατρικό ενδιαφέρον και αληθινή αγάπη του Επισκόπου μας.