Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΖΟΥΡΑ

Η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ συμμετέχει στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ομίλου Ζούρα που διοργανώνει το Κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας στη Χαλκίδα, την Τρίτη 22 Δεκέμβρη στις 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος.
Ο αγώνας που δίνουν εδώ και ένα μήνα δεν αφορά μόνο αυτούς αλλά και κάθε εργαζόμενο. Αυτό που κάνει η εργοδοσία στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς δεν είναι παρά να αξιοποιεί το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν...
προσφέρει απλόχερα οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση στους κεφαλαιοκράτες για να μπορούν να υπερασπίζονται την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητά τους, αφαιρώντας δικαιώματα και χαντακώνοντας τις ζωές των εργατών. Την ίδια στιγμή προσπαθεί πείσει πως ότι κάνει είναι δήθεν για να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι για να γλιτώσουν τη δουλειά τους.
Γι’ αυτό ακριβώς και η νίκη τους είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Γιατί δείχνουν το δρόμο για να αντιπαλέψουμε μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς την εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων χτυπώντας όλοι σαν ένας, κάθε απόπειρα οποιουδήποτε εργοδότη να καταργήσει δικαιώματα έστω και από έναν εργάτη. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να εφαρμοστούν τέτοιες μέθοδοι και αλλού.
Παίρνουμε όλοι μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης.
Στηρίζουμε με τη δράση μας αλλά και υλικά από το υστέρημά μας τη μάχη των συναδέλφων στο Ζούρα