Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.
            Στην Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεώς μας, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Αλέξιος Οικονόμου, η Δημοτική Σύμβουλος Χαλκιδέων κ. Ιωάννα Δαριβέρη, ο πρώην Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός - Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως, ο.... Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου, πολλοί Κληρικοί και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου – Ιεροκήρυξ και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος έκαμε μία θαυμάσια και πρωτότυπη ομιλία με θέμα «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ».
Στην ομιλία του, την οποία όλο το κοινό και τα παιδιά της Χορωδίας – Ορχήστρας παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο π. Νικόδημος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο μήνας των Χριστουγέννων είναι ο πιο πολυδάπανος μήνας του χρόνου, ενώ οι εορτασμοί και τα δώρα των Χριστούγεννα κοστίζουν πολύ. Πιο πολύ όμως κόστισαν τα  Χριστούγεννα πριν 2015 χρόνια. Τότε ένα μεγάλο  κόστος  πλήρωσε ο Πατέρας Θεός  γιατί έδωσε τον μόνο Του γιο, δέχτηκε να Τον αποχωριστεί, δέχτηκε μάλιστα να Τον στείλει σε μία αποστολή αυτοθυσίας... και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μας δώσει ένα δώρο,  ΤΟ Δώρο – όλα αυτά για να μας πει πόσο μας αγαπά.
Ενώ έκλεισε την θαυμάσια ομιλία του επισημαίνοντας ότι «θα γιορτάσουμε σε λίγο τη Μητρόπολη των εορτών, οι ευχές θα περισσέψουν για έναν κόσμο χωρίς φόνους και βιασμούς, πρόωρους θανάτους, απανθρωπιά. Πόσο όμως κοστίζουν οι ευχές; Και πέρυσι τα ίδια και του χρόνου τα ίδια. Αν παρ’ όλα αυτά οι επιθυμίες μας, τα όνειρά μας δεν πραγματοποιηθούν, δεν πειράζει, θα ‘χουμε να ελπίζουμε για του χρόνου. Θα μιλάμε και πάλι για τα Χριστούγεννα, αρκεί κάθε φορά να θυμόμαστε ότι Ζωή χωρίς Θεό σημαίνει ζωή χωρίς Έλεος».
            Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας, μεταξύ των οποίων και ο τελευταίως χειροτονηθείς π. Χριστοφόρος Παπαθανασίου, θεολόγος και μουσικός.
Εκ μέρους των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε η κ. Ρίκα Μπουζάκη, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο και την Χορωδία-Ορχήστρα της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους της, αφού και εκεί, όπως είπε, διδάχθηκε την πίστη, την ομαδικότητα, την αγάπη και πολλές άλλες αρετές.
            Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόσοστομος επεσήμανε ότι επρόκειτο για μία εκδήλωση που παρουσίασε τη γαλανή ελπίδα στο γκρίζο της καθημερινότητας, και προέρχεται από τον Ουρανό, από όπου κατέβηκε ο Θεός «βουλόμενος ελκύσαι προς το Ύψος» του, τους ανθρώπους. 
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε το Θεό γιατί, όπως ακριβώς είπε, «μας έδωσε την χαρά και το δικαίωμα να χαιρόμαστε τόσα πολλά παιδιά με πορεία ευλογημένη και πολλή αγάπη», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και στον ομιλητή π. Νικόδημο γιατί έδωσε, με την εξαιρετική ομιλία του, σε όλους ευκαιρίες προβληματισμού και δράσης μέσα από πράξεις αγάπης, προσφοράς και ελευθερίας, μακριά από ανούσιες φαντασιώσεις. 
Τέλος, εξέφρασε τις ολοκάρδιες ευχαριστίες του στον μαέστρο κ.  Παύλο Κουρμπέτη, για την προσφορά και την αξία του και το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην Τοπική Εκκλησία, καθώς  και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, μαζί με την βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ' αυτήν, μαζί με τους γονείς τους.