Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/10 η συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας τη οποία η παράταξή μας είχε ζητήσει, μετά και το γεγονός της παρέμβασης του ΣΔΟΕ. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε το τί ήθελε το ΣΔΟΕ, ποιος το κάλεσε, για ποιο λόγο, τι ζητάει να ελέγξει και πότε. Επιβεβαιώθηκε ότι ο έλεγχος αφορά τα προγράμματα που με ευθύνη της πλειοψηφίας, είναι ανακατεμένο το ΕΚΕ και το ραδιοσταθμό 965. Ασκήσαμε κριτική για το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε τη ίδια στιγμή ότι κάτι τόσο σοβαρό συμβαίνει και ...
ζητήσαμε σύσκεψη σωματείων για ενημέρωση και για αυτό και για όσα άλλα συμβαίνουν.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η πλειοψηφία με τη στάση της μπλέκει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νόμου σε τέτοιες περιπέτειες. 
Αν το ΕΚΕ εκπλήρωνε το σκοπό για τον οποίο υπάρχει, δηλαδή για την οργάνωση των εργαζομένων, τον συντονισμό της πάλης, τη διεκδίκηση, τη διαφώτιση της εργατικής τάξης για τη χειραφέτηση της από την Ιδεολογία της εργοδοσίας, τότε δεν θα κινούνταν καμία τέτοια διαδικασία από το ΣΔΟΕ. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαμε κάθε δικαίωμα να το αρνηθούμε.
Η πλειοψηφία με τις αποφάσεις της ταυτίζεται με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλει στην απαξίωση υποκαθιστώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους. Σε κάθε τοποθέτηση στο ΔΣ αλλά και δημόσια προπαγανδίζετε την «δίκαιη ανάπτυξη», παίζοντας ακόμα και τον μεσάζοντα για να έρθουν «καλές επενδύσεις» στην περιοχή. Τι είναι όμως η πολυδιαφημισμένη «δίκαιη ανάπτυξη»; Αφορά νέα προνόμια στο κεφάλαιο, φοροαπαλλαγές, κίνητρα για επενδύσεις και πολλά άλλα που έχουν στόχο την ανάκαμψη των κερδών του. Και για να γίνει αυτό πράξη πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί το χτύπημα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Εξ ου και οι σχετικοί «αναπτυξιακοί νόμοι», τα νομοσχέδια που πέρασαν και θέλουν ακόμα να περάσουν με χτύπημα στις ΣΣΕ, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στο δικαίωμα στην απεργία κα.  Αντί να παλεύει να αποκαλύψει αυτό στους εργάτες της περιοχής και να δημιουργήσει γραμμή πάλης για την ανατροπή του, η πλειοψηφία στοιχίζεται σ’ αυτή τη λογική. Συμβάλλει δε και στην κοροϊδία των πολύ φτωχών – εξαθλιωμένων στρωμάτων με την ενίσχυση της φιλανθρωπίας και όχι της διεκδίκησης και της ταξικής αλληλεγγύης. 
Με βάση αυτά ανακοινώσαμε ότι πρόκειται να αποχωρήσουμε από τον 965 που αυτοδίκαια είμαστε εταίροι του ως μέλη του ΔΣ του ΕΚΕ.  
Επιπλέον προτείναμε με αφορμή τη διακοπή ρεύματος στο κτήριο του ΕΚΕ στο Αλιβέρι να γίνει κινητοποίηση στη ΔΕΗ. 
Καταθέσαμε στο ΔΣ του ΕΚΕ πρόταση για κήρυξη απεργίας την Κυριακή στο εμπόριο που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά καθώς και τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που και οι δύο ψηφίστηκαν. Ομοίως καταθέσαμε και ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα που επίσης ψηφίστηκε. 
Καλέσαμε και το ΔΣ να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο στην πλατεία αγοράς την Πέμπτη 2 Νοέμβρη.