Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες!

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δελτίο Τύπου

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 3/11/2017 δυνάμεις από πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Χαλκίδα ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες. Απαίτησαν άμεση λύση στο ζήτημα κομμένου ρεύματος συναδέλφου που μένει στο σκοτάδι εδώ και 20 μέρες (!) και ενώ ο ίδιος πληρώνεται με έναντι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον εργοστασιακό χώρο που εργάζεται καθώς και για τη διακοπή του ρεύματος ....
στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι. 
Η κίνηση αυτή βρήκε πλατειά αποδοχή από τον κόσμο που βρισκόταν στις ουρές για προκειμένου να κάνει το σχετικό διακανονισμό αλλά την ακριβώς αντίθετη αντιμετώπιση εκ μέρους της Διοίκησης. Αρχικά προσπάθησαν να ρίξουν το μπαλάκι από τη ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ και από εκεί «στους ανώτερους». 
Ενέργεια λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Την ώρα που δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας. Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.
Οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες που δε προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις ξέρουν πολύ καλά πως δε φταίνε αυτοί για την κρίση. Ξέρουν πως ακόμη και πριν απ’ την κρίση με τη δουλειά τους κατάφερναν να ζουν αυτοί και η οικογένειά τους, πως με τους αγώνες τους, τα προηγούμενα χρόνια, απέσπασαν τις διάφορες κατακτήσεις.
Άλλωστε τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ποιοι και πόσα χρωστάνε είναι ενδεικτικά. Το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3.000€, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Κανένας μόνος του στην κρίση!
Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος 
σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς επαγγελματίες, αγρότες να μην μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια! Να μην επιτρέψουμε καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας! Να έρθουν σε επαφή με τα ταξικά τους σωματεία. 

Για επικοινωνία με τα σωματεία: 6978441358, 6976975834, 6978017641