Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 7μμ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ(Χαλκίδα)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ 7μμ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ(Χαλκίδα)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Τα σωματεία που πήραν την πρωτοβουλία για την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Γενάρη στη Χαλκίδα, απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, άνεργους, να συζητήσουμε την πείρα από την απεργιακή μάχη και συνολικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σχεδιάσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, απέναντι στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική και την εφαρμογή της στους χώρους...
δουλειάς.

Με την απεργία στις 12 Γενάρη εμποδίσαμε τα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να περάσουν τα μέτρα στα μουγκά, χωρίς αντιστάσεις, μέσα σε κλίμα συναίνεσης. Η ψήφιση των μέτρων δε συνοδεύτηκε με νομιμοποίησή τους στις λαϊκές συνειδήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε με τους αγώνες μας να μην τα αφήσουμε να γίνουν πράξη. 

Δόθηκε ηχηρή απάντηση και στην προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας τους μηχανισμούς των εργοδοτών, του κράτους και των κομμάτων τους. Mπήκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στους χώρους δουλειάς, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, σπάζοντας έτσι και την κυβερνητική προπαγάνδα, πως δεν θίγεται τίποτα και πως εκδημοκρατίζεται, δήθεν, η λειτουργία των σωματείων. 
Δεν πέρασε η προσπάθεια των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να πνίξουν  κάθε αντίδραση βάζοντας πλάτη  στην κυβέρνηση. Η επιτυχής οργάνωση απεργίας από τα κάτω, χωρίς καν απόφαση από τριτοβάθμιο όργανο, είναι η πιο ισχυρή παρακαταθήκη για να μείνει στα χαρτιά η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. 

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ! ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ!
Ανοίγουμε τη συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς με τα συμπεράσματα της μάχης που δώσαμε. Κουβεντιάζουμε για το περιεχόμενο των μέτρων. Για την προσπάθεια συνολικού ελέγχου της δράσης και λειτουργίας των σωματείων, που δε σταματάει σε αυτό το νόμο. Για τους πλειστηριασμούς που θα έχουν συνέπεια χιλιάδες εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές να χάσουν τα σπίτια τους και το βιος τους. Για το χτύπημα στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, αρχικά στο δημόσιο και στη συνέχεια παντού. Για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν νέα αφαίρεση δικαιωμάτων και μείωση παροχών. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται ήδη και ο επόμενος γύρος της αντεργατικής επίθεσης ενόψει της τέταρτης αξιολόγησης με πάνω από 80 προαπαιτούμενα. 

Όλα τα παραπάνω, αλλά τόσα που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις, αλλά και αυτά που σχεδιάζουν να φέρουν, αποδεικνύουν ότι η περιβόητη ανάπτυξη, που μας την παρουσιάζουν σα γη της επαγγελίας κυβερνήσεις και αφεντικά, είναι ανάπτυξη για τα κέρδη τους και όχι για τα δικαιώματά μας. Αντίθετα είναι βαθιά αντιλαϊκή και βασίζεται στη δικιά μας εξαθλίωση. Στα χαμηλά μεροκάματα, στα ελαστικά ωράρια, στο τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, στα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει η χώρα παράδεισος για τους επενδυτές και ταυτόχρονα κόλαση για τους εργαζόμενους. 

Μπροστά στους δικούς τους σχεδιασμούς, εμείς να σχεδιάσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Στη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων να συζητήσουμε τα συμπεράσματα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της πάλης.
Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία.
Για την ανάπτυξη της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Για να απαιτήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, για την προστασία της ίδιας μας της ζωής.
Για να πέσει στο κενό η προσπάθεια να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τις «λευκές νύχτες» που μαυρίζουν τη ζωή εργαζομένων και μικρεμπόρων.
Για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε επιχειρήσεις και κλάδους. Για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, για κλαδικές συμβάσεις με αυξήσεις, υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα και μετενέργεια. Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Μέσα στον αγώνα αποδεικνύεται και η στάση της κάθε δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που θέλει να σέβεται την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του που τον ανέδειξαν σε εκπρόσωπό τους.

Και αυτή η μάχη απέδειξε ότι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την οργάνωση της πάλης, καμιά εμπιστοσύνη δε μπορεί να υπάρχει στην πλειοψηφία της  Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που συγκροτείται από κοινού με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Στοιχισμένη πίσω από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, πέρασε μαζί με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στην ανοιχτή απεργοσπασία, πολέμησε την ανάγκη να απαντηθεί με απεργιακή μάχη το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. 

Από την υπονόμευση των προηγούμενων απεργιών, πέρασε στην ανοιχτή απεργοσπασία αφού όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία, αλλά συνεδρίασε την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης για να πάρει απόφαση Παρασκευή βράδι για απεργία. Δευτέρα πρωί. Τέτοιες ενέργειες ξεφτιλίζουν το δικαίωμα στην απεργία και ρίχνουν νερό στο μύλο Κυβέρνησης και εργοδοτών στην επιδίωξη να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και να βάλουν χέρι στα σωματεία. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 Καλούμε να συμμετάσχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που ζει καθημερινά τα βάσανα που του φορτώνει η πολιτική που πασχίζει για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας. Να συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει σήμερα. Να συμπορευτούμε στον αγώνα για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων παίρνοντας την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας, απομονώνοντας τη γραμμή ήττας και τις πρακτικές ανοιχτής υπονόμευσης της οργάνωσης των εργαζομένων. 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΙΤΩΝ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ