Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Εύβοιας

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την αυθαιρεσία του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας που, ως μειοψηφία επιδιώκει να οδηγήσει το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του νομού σε ένα συνέδριο αποκλεισμού σωματείων, νοθείας, διαδικασίες φαστ - τρακ, με καθορισμό της ημερομηνίας του συνεδρίου κατά το δοκούν, χωρίς ενημέρωση των σωματείων.  
Αποτελεί πρόκληση η ηγετική ομάδα του προεδρείου που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να βγαίνει στα κεραμίδια και να κατηγορεί όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη γελοιοποίηση και τον ευτελισμό του συνεδρίου.
Είναι κατάφορη προσβολή για το συνδικαλιστικό κίνημα, ....
για κάθε τίμιο συνδικαλιστή και συνδικαλίστρια, για κάθε εργαζόμενο, να αμφισβητείται η δράση και η ύπαρξη σωματείων που προσπαθούν να αποκλείσουν από το συνέδριο, όπως έκαναν π.χ. με την Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων της Χαλκίδας, που παρά τις δυσκολίες στον κλάδο, την οικονομική κρίση και τη μαζική ανεργία, προσπαθεί να οργανώσει την πάλη στον κλάδο, συνδιοργανώνει μαζί με το Συνδικάτο μας και άλλα σωματεία το Λαϊκό Φροντιστήριο στη Χαλκίδα και παρεμβαίνει με όσες δυνάμεις έχει για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά τη ζωή και τη δράση της εργατικής τάξης στην περιοχή.
Οι αναφορές του προεδρείου περί μη νομιμοποίησης σωματείων και των αντιπροσώπων τους για το Συνέδριο του ΕΚΕ που δεν είναι τακτοποιημένα οικονομικά, επιβεβαιώνουν τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις για συνέδριο νοθείας και αποκλεισμού σωματείων.  Σε ένα Εργατικό Κέντρο που ζητά 1,30 ευρώ το μήνα συνδρομή ανά μέλος, όταν μαστιζόμαστε από την ανέχεια και την ανεργία, την απληρωσιά και τις μειώσεις μισθών, αυτό αποτελεί πρόκληση και απόδειξη ότι η έγνοια τους δεν είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στη ζωή και δράση των σωματείων. Όταν η συνδρομή του δικού μας πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου είναι 2 ευρώ ανά μέλος το μήνα, χρήματα με τα οποία προσπαθούμε να οργανώσουμε την πάλη, να παρέμβουμε στους χώρους δουλειάς  καθημερινά με ανακοινώσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να εκφράσουμε την γνήσια ταξική αλληλεγγύη με τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, είναι προκλητικό να μας κατηγορούν ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μία συνδρομή μαμούθ, που τελικά προορίζεται για σκοπούς που καμία σχέση δεν έχουν με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, στον οικονομικό απολογισμό του 2017, διατέθηκαν από το Εργατικό Κέντρο 30 μόλις ευρώ (!!!) για  κινητοποιήσεις σε ένα νομό που μαστίζεται από τα προβλήματα που δημιουργεί η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να διεξαχθεί ένα πραγματικό Συνέδριο, με ουσιαστική συζήτηση ώστε να έχει αυτή η συλλογική διαδικασία τη δική της συμβολή στην οργάνωση του αγώνα για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. 
Προειδοποιούμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να βάλει χέρι στο Συνδικάτο μας και στα σωματεία που με την πάλη και τη συνεχή τους δράση κρατούν άσβεστη τη φλόγα της διεκδίκησης στο νομό μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι επιδιώξεις της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ανθρώπων της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα για συνέδριο με αποκλεισμό σωματείων και νοθείες θα πέσουν στο κενό.  

Ο Πρόεδρος                                      Η γραμματέας
Θαλασσινός Γιάννης Δημάκη Κατερίνα