Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για την παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

Το κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» που προσπαθεί να προσδώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν συνέχεια της επιχείρησης εφησυχασμού του λαού. Αυτό συμβαίνει εν μέσω κλιμακούμενων και επικίνδυνων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή που χαρακτηρίζονται από την όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας- εμπορευμάτων.
Η «εθνική ομοψυχία» που εκφράστηκε με την παρουσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας, κυβερνητικών βουλευτών του νομού, βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στελεχών της τοπικής διοίκησης μαζί με τον υπόδικο εγκληματία ναζιστή Μίχο, αποτελεί συνέχεια ανάλογων ....
εμφανίσεων στελεχών της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων αγκαζέ με υπόδικους της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών- εθνικιστικών μορφωμάτων. Αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσφατη βεβήλωση του Μνημείου της Λαμπούσας από φασιστοειδή ήταν κούφια λόγια. 
Οι κορώνες περί υπεράσπισης των συνόρων της χώρας είναι κενές περιεχομένου από τη στιγμή που η κυβέρνηση με την απόλυτη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο πεδίο βολής και ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Πρόσφατη απόδειξη η πυραυλική επίθεση ΗΠΑ- Γαλλίας- Βρετανίας στη Συρία, με την πλήρη στήριξη ΝΑΤΟ και ΕΕ και τη βάση της Σούδας να παίζει ενεργό ρόλο στις πολεμικές επιχειρήσεις, μπλέκοντας σε τεράστιους κινδύνους τον ελληνικό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Δεν έχουν κανένα αντίκρισμα με δεδομένο ότι το ΝΑΤΟ έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελεί παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας για τους λαούς.
Η εξύψωση του ηθικού των αξιωματικών του στρατού και των στρατιωτών που επικαλείται ο Υπουργός δε γίνεται όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις, τη στιγμή που η πραγματική τους αποστολή είναι η διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.  Και αυτό γιατί τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διακυβεύονται στο όνομα του στόχου της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης, την ενεργό εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τις πολεμικές επιχειρήσεις που φέρνει η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, θεωρώντας το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.
Οι επικλήσεις του Υπουργού για τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή είναι ευχολόγια όσο συνεχίζεται η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων, που ματώνει το λαό με τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα και τον μπλέκει στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε το λαό μας να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και την αστική τάξη. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών.
Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Τους καλούμε να σκεφτούν ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι προς όφελος του λαού μας, δεν είναι προς όφελος κανενός λαού της περιοχής. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει να γίνουν θυσία στην κρεατομηχανή που στήνουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή. Τώρα να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις, καμία εμπλοκή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών