Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ – ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 30 Μαΐου 2018.
Διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις
Βλέπουμε μαζί με όλη την Εργατική τάξη και όσους μοχθούν για να ανατραπούν η αντεργατική αντιλαϊκοί νόμοι, να γίνει η ζωή μας καλύτερη.
Οργανωνόμαστε για να βάλουμε φρένο στους ...
πλειστηριασμούς των σπιτιών μας.
Σε κάθε χώρο δουλειάς εντάσσουμε στο διεκδικητικό πλαίσιο τα ιδιαίτερα αιτήματα – προβλήματα που υπάρχουν και είναι πολλά.
Το σύνολο των αιτημάτων μας δεν το ανακαλύπτουμε σε αυτή την απεργία. 
Είναι όσα διεκδικούσαμε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στις απεργίες 14 Δεκέμβρη 2017 και 12 Γενάρη 2018, αυτό ήταν το πλαίσιο αιτημάτων μας στην κλαδική απεργία 29 Μαρτίου αλλά και στην απεργία της Πρωτομαγιάς. 
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ
Δίνουμε καθημερινά τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανωθούν νέοι συνάδελφοι,  να δημιουργηθεί οργάνωση παντού. Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία,  οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας πού μας επιτρέπει σε εργασιακούς χώρους του κλάδου να διεκδικούμε. Στον ΝΗΡΕΑ  παλεύουμε για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις, στην Κελαϊδίτη ΑΕ τις θέσεις εργασίας, μισθούς, δικαιώματα, στην Κελαϊδίτη ΕΠΕ την καταχώρηση των ενσήμων, στην BAKEHELLAS την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας όπως και στην “Μελισσοκομική Αθηνών” που είμαστε αποφασισμένοι να μην περάσει καμία απόλυση.
Με την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και όλους τους εργαζόμενους του κλάδου παλεύουμε για την υπογραφή τον κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Είναι αμέτρητα όσα έχουμε κερδίσει με την οργάνωση και τους αγώνες μας, όπως αμέτρητα είναι και αυτά που έχουμε χάσει περιμένοντας τα χειρότερα.
Αυτή είναι η απάντηση στη επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της που ήδη ετοιμάζουν νέα μέτρα ενώ πολλών ήδη ψηφισμένων εκκρεμεί η εφαρμογή τους. Μπροστά μας είναι η 4η αξιολόγηση ενώ αποκαλυπτική για τους σχεδιασμούς τους είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ που συστήνει να αλλάξουν τα κριτήρια για την εφαρμογή του υποκατώτατου μισθού των 511€ μεικτά. Προτείνει το ηλικιακό κριτήριο (<25ετών) να αντικατασταθεί από την εργασιακή εμπειρία που σημαίνει να εφαρμόζεται σε κάθε νέα πρόσληψη μέχρι να περάσει το διάστημα που θα θεωρούν ότι αποκτιέται εμπειρία.
Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” της κυβέρνηση που αποδίδει στους δείκτες κερδοφορίας ιδιαίτερα των μονοπωλίων του κλάδου και όσο περισσότερο μας χώνει μέσα στη γη, τόσο περισσότερο θα δημιουργούνται προϋποθέσεις περαιτέρω απόδοσης. Αυτή η “δίκαιη ανάπτυξη” για τους λίγους είναι που ταυτόχρονα μας μπλέκει ακόμα και στους πολεμικούς ανταγωνισμούς με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί τη μοιρολατρία, την υποταγή, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό, τη λογική του μικρότερου κακού, τα κοινά συμφέροντα που δήθεν έχουμε με τους εκμεταλλευτές μας. Αποφεύγουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις και συνελεύσεις τμημάτων, περιοδείες, ενώ περιχαρακώνονται και δεν συμμετέχουν στις δράσεις του κλάδου. Σε πολλούς χώρους δουλειάς βάζουν πλάτη στο διαχωρισμό που έχει επιβάλει η εργοδοσία σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, με δικαιώματα και χωρίς.
Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα το πλαίσιο με το οποίο καλεί στην απεργία η ΓΣΕΕ που επί της ουσίας είναι τα αιτήματα του ΣΕΒ και άλλων εργοδοτικών ενώσεων.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που υιοθετεί αυτό το πλαίσιο και καλεί στη συγκέντρωση των εργατοπατέρων.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ 
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Οι εργαζόμενοι του κλάδου να στείλουν στον αγύριστο τους συμβιβασμένους. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τη γραμμή της εργοδοσίας που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι οι εργοδότες θα σταματήσουν να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα επιδιώκοντας να υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα στο συνδικαλιστικό κίνημα υπήρχαν δύο “γραμμές”. 
Θέλουμε συνδικάτα αγωνιστικά, δημοκρατικά, ταξικά προσανατολισμένα και όχι φερέφωνα της εργοδοσίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΘΗΒΑ 10:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ 10:30 ΟΜΟΝΟΙΑ