Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Το Μετόχι υποδέχθηκε τον Δημήτρη Θωμά

Τον «δικό τους άνθρωπο»  υποδέχτηκαν το απόγευμα της Κυριακής  12 Αυγούστου οι κάτοικοι του Μετοχίου. Τον Δημήτρη Θωμά που δεν ξέχασε ποτέ το Μετόχι είτε βρισκόταν στο τιμόνι του Δήμου, είτε όχι. Τον άνθρωπο που μαζί με τους συνεργάτες του ήταν και είναι παρόντες και στις χαρές και στις λύπες του χωριού.  
Η θερμή υποδοχή  των κατοίκων και το εγκάρδιο κλίμα αποτυπώθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του Δημήτρη Θωμά : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί νοιώθω ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους. Είμαστε και παραμένουμε δίπλα σας , όλα αυτά τα χρόνια με συνεχή ενημέρωση  και  συνεχή παρουσία και στα καλά και στα άσχημα. Μαζί καταφέραμε να κάνουμε πληθώρα έργων....
και να προφέρουμε  στο απομακρυσμένο αλλά πανέμορφο Μετόχι  πολλά από αυτά που δικαιούται» 
Στην συνέχεια ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε επιγραμματικά στα έργα που έγιναν επί Δημαρχίας του στο Μετόχι: την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης που ήταν από αμίαντο, τη θωράκιση του ρέματος , την ασφαλτόστρωση του δρόμου της Παραλίας, του <Λογκά> κτλ, τις τσιμεντοστρώσεις του δρόμου της <Λήμνου>, του δρόμου προς την <Παναγίτσα>, κτλ, το κλείσιμο της χωματερής του χωριού, τα έργα στο σχολείου και στο στο κοινοτικό κατάστημα, στο γήπεδο ποδοσφαίρου με την κατασκευή κερκίδων και πυλώνων φωτισμού, την δημιουργία νέου γηπέδου 5 επί  5 μέσα στο χωριό, την στήριξη της ομάδας του χωριού, του συλλόγου γυναικών αλλά και των πολιτιστικών δράσεων.  Αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο από την παρούσα δημοτική αρχή, την έλλειψη οράματος  και την αδιαφορία για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για την παντελή έλλειψη μικρών και μεγάλων έργων τα τέσσερα χρόνια που διοικούν τον Δήμο. 
 Ενημέρωσε για τις 20 αθωωτικές αποφάσεις σε όσες  μηνύσεις έχουν τελεσιδικήσει και για  το περιβόητο «πόρισμα». Συγκεκριμένα ανέφερε: « Μέσα στο  πόρισμα αναφέρετε ότι δεν  έγινε  το τεχνικό όμβριων υδάτων  εδώ μπροστά στο ιατρείο, ή η διαπλάτυνση του δρόμου στους Αγίους Αποστόλους για να περνά το λεωφορείο!   Υπάρχει κάποιος από εσάς που να μην γνωρίζει ότι έγιναν αυτά τα έργα ;» Φυσικά οι κάτοικοι όντας γνώστες των έργων επαλήθευσαν την κατασκευή αυτών που αμφισβητούνται αλλά και πολλών άλλων. 
Χειροκροτούμενος κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσους κατά καιρούς βοήθησαν για την παραγωγή έργου στο χωριό, τον νυν και τον πρώην πρόεδρο , παλαιότερους συμβούλους αλλά και απλούς κατοίκους για την άριστη συνεργασία και την ανιδιοτελή προσφορά τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία έφερε τόσα θετικά αποτελέσματα. 
Ο Δημήτρης  Θωμάς άκουσε και τα παράπονα του προέδρου κ  Σφύρλα για  τοπικούς  εργολάβους  που παραμένουν απλήρωτοι για ορισμένα έργα που είχαν γίνει προς το τέλος της θητείας του, που δυστυχώς παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Θύμισε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε χρέη προηγούμενων Δημάρχων φρόντισε να πληρωθούν και δεν ξεχώρισε ποτέ τους δικαιούχους  σε «δικούς του και των άλλων». <Ο Δήμος έχει μια συνέχεια και οφείλει να το αποδεικνύει στην πράξη και όχι στα λόγια>, τόνισε ο πρώην Δήμαρχος . 
 Στην συνέχεια τον λόγο πήραν   παρευρισκόμενοι κάτοικοι όπου ο καθένας είχε να προσθέσει μόνο θετικά στο έργο του «Δήμαρχου τους» όπως αποκαλούσαν τον Δημήτρη Θωμά, τονίζοντας ότι ούτε μια λακκούβα δεν έχει κλείσει από τότε που άλλαξε η δημοτική αρχή . 
Στην λαϊκή συνέλευση ήταν παρόντες ο πρώην αντιδήμαρχος  Αλιβερίου Κιούσης Νίκος, η δημοτική σύμβουλος  Μέξη Μαργαρίτα, η πρώην αντιδήμαρχος Κύμης Αρετή Μπάτσα  η οποία αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που έχει με το Μετόχι όλα αυτά τα χρόνια ανεξάρτητα από την θεσμική της θέση, ο πρώην αντιδήμαρχος Κονιστρών   Βλάχος Τάσος ο οποίος εξήρε την ιδιαίτερη ομορφιά του χωριού και ανέφερε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως  διευθυντής του σχολείου Κριεζών  για την προβολή του χωριού, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ντόβολης ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους για την δικές του δικαστικές περιπέτειες από την «βιομηχανία μηνύσεων» και την πανηγυρική αθώωση του, ο πρώην αντιδήμαρχος Κονιστρών Γιώργος Κόκκος που με την σειρά του ενημέρωσε για τις δικαστικές περιπέτειες για ην πληρωμή του έργου που  είχε εκτελέσει κατά την θεομηνία και το οποίο και αυτό αμφισβητείται από την δημοτική αρχή αλλά το ξέρουν καλά και το αναγνωρίζουν  οι κάτοικοι  και τέλος ο πρώην πρόεδρος Κύμης Άγγελος Μαργέλης και ο πρόεδρος Ποταμίας Μάκης Μοσχάτος. 

Η δίωρη παρουσία των κατοίκων  στη λαϊκή συνέλευση, τα όσα ειπώθηκαν και οι ευχές όλων για καλή επιτυχία , έδειξαν για μία ακόμα φορά την αποδοχή του συνδυασμού και την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Δημήτρη Θωμά κι τους συνεργάτες του.