Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας

Το Kαλλιτεχνικό Eργαστήρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2002 στο Βασιλικό του τότε δήμου Ληλαντίων.
Η σύσταση των πρώτων τμημάτων της σχολής, αφορούσαν την εκμάθηση λαϊκών....
οργάνων και τη χορωδία ενηλίκων.
Το 2003 ιδρύθηκαν οι περισσότερες από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υφίστανται μέχρι σήμερα και διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος, ώστε να μπορέσει να τις στεγάσει.

Για την αρτιότερη κάλυψη των απαιτήσεων που θέτουν τα διάφορα τμήματα, ο χώρος εξοπλίστηκε με υπολογιστικά συστήματα, καθώς επίσης και ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό (επαγγελματικού τύπου), ο οποίος καλύπτει επαρκώς τις διάφορες εκδηλώσεις είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό χώρο.

Στα γόνιμα χρόνια που ακολούθησαν, το καλλιτεχνικό εργαστήρι δηλώνει παρόν σε όλη την ευρύτερη περιοχή και σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, άλλοτε δημιουργώντας και άλλοτε πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου.

Η δημιουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Χαλκιδέων, γίνεται αφορμή να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο ως σύλλογος. Του δίνει τη δυνατότητα να ενισχυθεί με νέους ανθρώπους, καθώς επίσης και να εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο του 2014 ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, συμμετέχοντας στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής & Χορού στη Βενετία.

Επιχειρώντας έναν μικρό απολογισμό, δεν είναι μόνο οι πλέον των 2.000 μαθητών που μέχρι σήμερα έχουν πλαισιώσει τα τμήματα του συλλόγου ή οι πολυπληθέστεροι επισκέπτες που παρακολούθησαν τις διάφορες εκδηλώσεις του, αλλά επίσης και -αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία- το πολυεπίπεδο και πολύμορφο εύρος των εκδηλώσεων, που έχουν αναδείξει το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, ως ένα σημαντικό και σεβαστό πολιτιστικό πόλο για τον τόπο μας.