Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Πολύτιμη ισοπαλία 2-2 για την Εθνική στη Βοσνία

Η Εθνική Ομάδα, παρότι αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα στη Ζένιτσα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, βελτιώθηκε στο β΄ ημίχρονο και πήρε ισοπαλία στην έδρα της Βοσνίας, αποτέλεσμα που μπορεί να φανεί πολύτιμο στη συνέχεια της προσπάθειας του Άγγελου Αναστασιάδη και των διεθνών για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2020.
Η Εθνική αιφνιδιάστηκε. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Πιάνιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίστσα με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους Βόσνιους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πιάνιτς στο 15ο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 2-0 για τη Βοσνία. Στο β΄ ημίχρονο το....
σκηνικό άλλαξε: Στο 63ο λεπτό ο Κώστας Φορτούνης κέρδισε πέναλτι από τον Σούνιτς. Το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα και η Εθνική μείωσε σε 2-1. Ένα λεπτό αργότερα (65ο) ο Πιάνιτς μάρκαρε αντικανονικά και επικίνδυνα με τις τάπες τον Ζέκα και δέχθηκε την κόκκινη κάρτα. Η Εθνική συνέχισε το ματς με αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 85΄ ήρθε η δικαίωση: ο Φορτούνης άνοιγμα δεξιά στον Ζέκα, εκείνος εξαιρετική σέντρα και ο Δημήτρης Κολοβός με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε με το πρώτο του γκολ με τα εθνικά χρώματα!

Βοσνία: Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (90΄+3΄Κρούνιτς), Βίστσα, Τζέκο (90΄ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80΄ Μιλόσεβιτς).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης (67΄ Κολοβός), Κούτρης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (46΄ Μασούρας), Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.