Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/3 η ετήσια συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο φόντο των εξελίξεων στη ΓΣΕΕ. 
Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, συντάχθηκαν ανοιχτά με την συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Δεν απάντησαν ούτε σε μία από τις συγκεκριμένες καταγγελίες για τα δεκάδες περιστατικά απροκάλυπτης νοθείας, αλλά, υιοθέτησαν όλη τη....
μαύρη προπαγάνδα αποκαλώντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους εισβολείς και νομιμοποιώντας τους νόθους, τους εργοδότες και τους μπράβους.
Η στάση τους αυτή ακολουθεί τη δράση τους, που είναι μακριά από την οργάνωση των εργατών στους χώρους δουλειάς. Ρίχνουν νερό στο μύλο εργοδοσίας και κυβέρνησης, αφού αποδέχονται τα ψίχουλα που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τις πραγματικές τους ανάγκες. Απαξιώνουν τους οργανωμένους αγώνες και κυρίως τις απεργίες. Ψελλίζουν κούφια κριτική σε κυβέρνηση και εργοδοσία για ξεκάρφωμα και καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες πως μπορούν να λυθούν όλα, με καλύτερα αφεντικά, καλύτερη κυβέρνηση και καλύτερη ΕΕ.
Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις όποιες αδυναμίες μας, δώσαμε τη μάχη της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς και της ανάπτυξης αγώνων. Γι’ αυτό και καταψηφίσαμε τον απολογισμό δράσης της πλειοψηφίας, που οδηγεί τους εργαζόμενους στην ηττοπάθεια και την απογοήτευση. Καταψηφίσαμε και τον οικονομικό απολογισμό γιατί, παρόλο που δεν υπήρχαν οικονομικές ατασθαλίες, υπηρετεί αυτό το συγκεκριμένο διοικητικό απολογισμό.    
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, που δίνει κι αυτός κάθε μέρα τη μάχη, πέρα από τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουμε, να σκεφτεί τι συνδικαλιστικό κίνημα θέλουμε. Στηρίζουμε την κινητοποίηση που καλούν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα την Πέμπτη 28/3 στις 6.30μμ στο Πεδίο του Άρεως, για την υπεράσπιση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, να επιβάλει την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, με νοθείες και μπράβους.