Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ξεκινάει η κατασκευή του γηπέδου στον Βούρκο

Από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον ανάδοχο Ιωάννη Κόντο υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, η σύμβαση για την κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Βούρκου Χαλκίδας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό 372.000€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο θα δώσει σημαντικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της περιοχής, αφού επί 14 χρόνια το συγκεκριμένο ....
γήπεδο παρέμενε κλειστό.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η κατασκευή και επαναλειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης, αποτέλεσε υπόσχεση της παρούσας Δημοτικής Αρχής και οι όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν, οφείλονται σε καθαρά γραφειοκρατικές διαδικασίες. 
Σημειώνεται ότι για το έργο αυτό είχε υπογραφεί από τις 10 Οκτωβρίου 2018 προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στον Δήμο Χαλκιδέων και το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία  αναφέρει ότι το 70% του κόστους θα καλυφθεί από πόρους του ελληνικού δημοσίου και το 30% από πόρους του Δήμου.