Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι όπου μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Γιώργος Μαρίνος μετέφερε το αγωνιστικό κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα, σε όλους και σε όλες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να βάλουν μπροστά τις ...
ανάγκες τους, να αξιοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και με αυτά τα κριτήρια να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κάλπη.     
Σημείωσε επίσης ότι στις εκλογές στις 7 Ιούλη δεν κρίνεται πόσο θα είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, ποια θα είναι η αντιλαϊκή κυβέρνηση, ποιος θα παίρνει τις σκληρές αποφάσεις κατά των εργαζομένων, ποιος θα σφιχταγκαλιάζεται με τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν κρίνεται ποιο κόμμα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης κυβέρνησης, ούτε η τύχη των αναχωμάτων, των κομμάτων μιας χρήσης που κάνουν τη βρώμικη δουλειά και εξαφανίζονται. Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ.

- Γιατί το ΚΚΕ θα είναι το στήριγμα για κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, φτωχό αγρότη και επαγγελματία. Θα αντιπαλέψει κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, όπως έκανε με ευθύνη αυτά τα χρόνια. 

- Γιατί το ΚΚΕ θα είναι ο οργανωτής της λαϊκής αντίστασης, θα δώσει ώθηση στην αντεπίθεση  για να δυναμώσει η  ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

- Γιατί το ΚΚΕ, θα υπερασπιστεί στη βουλή και στους αγώνες τα λαϊκά συμφέροντα, θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες με τα λαϊκά αιτήματα, όπως έκανε την προηγούμενη περίοδο που κατέθεσε δεκάδες, σημαντικές προτάσεις για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών,  τις οποίες απέρριψαν μαζί ο  ΣΥΡΙΖΑ, η  ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ψηφίζοντας μέτρα για το μεγάλο κεφάλαιο. 

- Γιατί παλεύει για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ  που βάζουν το λαό μας, τη νεολαία μας σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.  

- Γιατί το ΚΚΕ πιστεύει στο δίκιο του λαού μας και στο δικαίωμα του να ζήσει καλά με τους όρους τους 21ου αιώνα, έχει πρόταση εξουσίας και λαϊκής διακυβέρνησης, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης που βασανίζει τους ανθρώπους του μόχθου. 

Ο Γιώργος Μαρίνος έκανε ειδική αναφορά στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα οξυμμένα ζητήματα της περιοχής του Αλιβερίου καθώς ήταν μαζί με τους εργαζόμενους για κάθε πρόβλημα. Για σύγχρονο οδικό δίκτυο, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία, για τα προβλήματα της αγροτιάς, τα σχολεία, το Κέντρο Υγείας, για τους εργαζόμενους των εργοστασίων, ενάντια στην καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ.  Αυτά τα ζητήματα χρειάζεται να γίνουν βάση βαθύτερου προβληματισμού, γιατί με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, και ο αγώνας να είναι πιο αποτελεσματικός.    

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, το κάλεσμα αυτή τη τελευταία βδομάδα να φτάσει μαχητικά, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι σε το σπίτι, με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Για την ενίσχυση του ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή και στην Εύβοια. 

Πιο αναλυτικά στην ομιλία του ανέφερε:
«Κυβέρνησε η ΝΔ, κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησαν και οι δυο μαζί, προκάλεσαν την αγανάκτηση του λαού. Τη σκυτάλη πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Όλοι μαζί έκαναν μεγάλη ζημιά στο λαό μας. 
Μισθοί και συντάξεις που μειώθηκαν δραματικά, άθλια κατάσταση στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, ΕΝΦΙΑ και άλλα αβάσταχτα φορολογικά βάρη. Ανεργία που διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, μερική και προσωρινή απασχόληση, άθλιες εργασιακές συνθήκες με 400 και 500 ευρώ που δουλεύουν κυρίως οι νέοι και οι νέες.  
Σας καλούμε να τους τιμωρήσετε, να τους καταδικάσετε γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος του λαού θα υπολογιστεί ως συμφωνία, ως έγκριση των σκληρών μέτρων που επέβαλλαν στο λαό της περιοχής για να συνεχιστεί η επίθεση.  
Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε για να είναι στις 8 Ιούλη δυνατός ο λαός. Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας, να είναι  πιο δυνατό το ΚΚΕ. 
Το ΚΚΕ είναι ο συνεπής αντίπαλος αυτών που μαύρισαν τη ζωή μας και θα συνεχίσουν να τη μαυρίζουν, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά δίνοντας ψευτουποσχέσεις, προσπαθώντας να κοροϊδέψουν και πάλι το λαό με τα ψίχουλα.       
Να μην υποχωρήσει κανείς στο λεγόμενο «μικρότερο κακό». Κάθε υποχώρηση δίνει δύναμη στην πλουτοκρατία, αδυνατίζει την εργατική – λαϊκή πάλη. Το μικρότερο κακό γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο , στοιχίζει πολύ ακριβά. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,
Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, η «βιώσιμη ανάπτυξη» και η «αυτοδύναμη Ελλάδα» της ΝΔ είναι παραμύθια της Χαλιμάς που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων και της νεολαίας. Τα κόμματα αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου η ανάπτυξη τους είναι υποταγμένη στα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών είναι ενάντια στις ανάγκες των πολλών. Η ανάπτυξη τους έφερε την καπιταλιστική κρίση και γεννά τους όρους για την επόμενη. 

Κρύβουν ότι με τη δική τους υπογραφή και τις αποφάσεις της ΕΕ, εφαρμόζονται πολύ σκληρά αντεργατικά μέτρα, ξηλώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις, εξετάζεται ακόμα και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια, όπως γίνεται στην Βρετανία, στη Δανία, στην Σουηδία. Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν οι εργαζόμενοι τα οδυνηρά ωράρια και τις  συνέπειες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, τις αφόρητες συνθήκες  στους κλάδους του Εμπορίου, του Τουρισμού – Επισιτισμού που συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος εργαζομένων, νέων και γυναικών. Ο νόμος Κατρούγκαλου κτίστηκε πάνω στην αντιασφαλιστική νομοθεσία της ΝΔ πετσοκόβοντας τις συντάξεις , καταργώντας ακόμα και το ΕΚΑΣ, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αυτή την αντεργατική πολιτική αξιοποιεί η ΝΔ που είναι παραδοσιακό κόμμα της πλουτοκρατίας, διατυπώνει προκλητικά τις αξιώσεις του κεφαλαίου παίζοντας και πάλι το παιχνίδι με τις επενδύσεις και τις ψευτουποσχέσεις για θέσεις εργασίας που έχει χρεοκοπήσει δια μέσου πολλών δεκαετιών. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι πρώτοι όροι για τις επενδύσεις είναι η φτηνή εργασία και η σκληρή εκμετάλλευση, ο βιασμός του περιβάλλοντος.    

Τους έπιασε ο πόνος για τη «μεσαία τάξη», όπου υπολογίζουν αυτούς που ζούνε λίγο πιο πάνω από το όριο της φτώχειας. Έκαψαν τους επαγγελματίες, τους φόρτωσαν υψηλή φορολογία, αβάσταχτους όρους δανεισμού και τώρα προσπαθούν να ψηφοθηρήσουν στις πλάτες τους. Καμιά εμπιστοσύνη! 


ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν το ίδιο κυβερνητικό σχέδιο με διάφορες παραλλαγές:
Τους εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και τους μηχανισμούς ελέγχου και επιτροπείας, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις», τις επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η επόμενη μέρα θα σημαδευτεί από την υψηλή ανεργία, τη μερική και προσωρινή απασχόληση, τους άθλιους μισθούς και συντάξεις, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, πάρα πέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, αβάσταχτους φόρους και πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, εκμετάλλευση και τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουν να δίνουν νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, δεκάδες φοροαπαλλαγές, δισεκατομμύρια χρηματοδοτήσεις για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και τους μεγαλοεργολάβους.  

Γι’ αυτό καλλιεργούν στο λαό και τη νεολαία τη μοιρολατρία, γι’ αυτό τους καλούν να κάνουν υπομονή, να δεχθούν θυσίες, να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση όσων έχασαν.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι , νέοι και νέες, 
Στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τα Βαλκάνια συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα.
Αμερικάνικα – Ευρωπαϊκά, Ρωσικά και Κινέζικα και ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει ότι η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή.  

Η ανησυχία είναι δικαιολογημένη. Η Τουρκική αστική τάξη διεκδικεί έλεγχο των υδρογονανθράκων στην περιοχή, κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, στοχεύει στο Καστελόριζο και σε άλλα ελληνικά νησιά, αμφισβητεί τα σύνορα. Ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος κι αυτό κάνει με ευθύνη το ΚΚΕ.  Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι άκρως επικίνδυνος. 

Οι λεγόμενοι «προστάτες» που υπερασπίζονται όλα τα κόμματα, κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα, είναι δυνάμεις του πολέμου και δεν τους καίγεται καρφί για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας μας. Αυτή η πολιτική έφερε την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, τη λογική της «συνδιαχείρισης», που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει  μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης  στην αμερικάνικη εταιρεία Exxon Mobil, τη Γαλλικής Total και το ελληνικό μονοπώλιο “Ελληνικά Πετρέλαια”. Κρύβουν από το λαό τους απαράδεκτους όρους της συμφωνίας, κρύβουν ότι πρόκειται για παράδοση του φυσικού πλούτου της χώρας σε μεγάλα συμφέροντα, ξεπερνάνε στα μουλωχτά τους κινδύνους που προκαλεί αυτή η εξέλιξη.  

Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ, να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, να ενισχυθεί η πάλη για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς,  ώστε να ζούνε οι γειτονικοί λαοί με ασφάλεια και ειρήνη, να ανοίξουμε το δρόμο για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς.      

Αγαπητοί φίλοι και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, 
Οι εξελίξεις στη χώρα μας και οι διεθνείς εξελίξεις κάνουν την εκλογική μάχη κρίσιμη και ένα καίριο ερώτημα ζητάει απάντηση.
Ποιος θα είναι δίπλα στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους απέναντι στη νέα κυβέρνηση , που θα συνεχίσει την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική;  
Λέμε σε όλους και σε όλες, ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν μπορούν να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση σε μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάπτισε τη μνημονιακή πολιτική ως προοδευτική, ξέπλυνε και ανέστησε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Προκάλεσε απογοήτευση και έστειλε χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ. Έδωσε τα πάντα στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γέμισε την Ελλάδα στρατιωτικές βάσεις. Συκοφάντησε τις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, είναι δεσμευμένοι με τη στρατηγική του κεφαλαίου, όπως και η ΝΔ.  

Ο κ. Τσίπρας είπε προχθές ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη δεξιά αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Άλλωστε έφθασε μέχρι του σημείου να συνεργαστεί με τον ακροδεξιό Καμένο. 
Ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ που συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, υπέγραψε και υπερασπίστηκε τα μνημόνια κατά του λαού ;    
Ήδη, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει μπει στην ουρά για να καταλάβει θέση σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Τι θα κάνει η κ. Φώφη Γεννηματά που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια; Η ίδια έχει δοκιμαστεί ως υφυπουργός υγείας, αναπληρωτής υπουργός παιδείας και εσωτερικών στις μνημονιακές κυβερνήσεις, αναπληρωτής υπουργός άμυνας στην κυβέρνηση Σαμαρά, κι αυτά προκαλούν την οργή των λαϊκών ανθρώπων, οι αμαρτίες δεν ξεπλένονται. 
Δίνουμε το χέρι στους ψηφοφόρους τους ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, μπορούμε να παλέψουμε μαζί κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και να έχουν τη δική τους συμβολή στους αγώνες την επόμενη μέρα, με ισχυρό ΚΚΕ.  
Ποιος να κάνει αντιπολίτευση; τα κόμματα μιας χρήσης που λειτουργούν σαν αναχώματα, αρπάζουν και καταθέτουν τη λαϊκή ψήφο  στην αντιλαϊκή πολιτική, και τα χρησιμοποιεί το σύστημα για να χτυπήσει τα λαϊκά δικαιώματα; Ο Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” γνωστός εθνικιστής και τυχοδιώκτης που ξερνάει χολή κατά των λαών, και παίζει με τα θρησκευτικά αισθήματα; Ο Βαρουφάκης του «Μέρα 25» που είναι από τους αρχιτέκτονες του 3ου μνημονίου που έκαψε το λαό μας και σήμερα δηλώνει ξανά διαθέσιμος για συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα βαθιά συστημικό, συνδεδεμένο με αντιλαϊκά κέντρα και δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τις αγωνίες του λαού μας.  

Λέμε σε όλους και σε όλες. Η απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές. 

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή τη ναζιστική δολοφονική συμμορία. Η μάχη για την απομόνωση των ναζιστών μπορεί να δοθεί  με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια. 

Όταν γίνεται φανερό ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, ο κάθε ένας και  η κάθε μια πρέπει να το μετρήσει καλά. Να σκεφτεί ότι όταν δεν έχουν διαμορφωθεί οι όροι για λαϊκή διακυβέρνηση, ο λαός  ψηφίζει για τη δική του λαϊκή αντιπολίτευση, ο λαός ψηφίζει για ισχυρό ΚΚΕ. 
- Για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τη διάρκεια της κρίσης.
- Για κατώτατο μισθό 751 ευρώ ως βάση για νέες αυξήσεις, για αυξήσεις στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
- Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ουσιαστικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 
- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των άλλων αντιλαϊκών φόρων. Απαγόρευση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας. 
- Μαζική, οργανωμένη πάλη για όλα τα λαϊκά προβλήματα. 

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να δείξει τη δύναμη του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την εργατική εξουσία, για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα οικονομικά εργαλεία, ο ορυκτός , ο φυσικός πλούτος, να αναπτυχθούν με τον κεντρικό σχεδιασμό με εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, για την αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Αυτό είναι το σχέδιο του ΚΚΕ που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να γίνει πράξη  με τη συμμαχία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων , με τη  κοινωνική συμμαχία. 

Σε κάθε μάχη βάζουμε βάσεις για να προωθηθεί αυτή η μεγάλη υπόθεση. 

Λέμε στο λαό του Αλιβερίου  :  

Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές και χρεοκοπημένες επιλογές. Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλους αυτούς που προβληματίστηκαν αλλά με «βαριά καρδιά» ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ για να πιάσει τόπο η ψήφος τους.    

Μαζί με το ΚΚΕ οι νέοι και οι νέες γιατί το κόμμα μας και η ΚΝΕ παλεύουν για κάθε πρόβλημα που αφορά τη μόρφωση, τη δουλειά, τον ελεύθερο χρόνο, ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, το φασισμό και το ρατσισμό.  

Καλούμε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν  ή σκέφτονται τώρα την αποχή , να το ξανασκεφτούν καλά. Η αποχή δεν είναι λύση, η αγανάκτηση τους να γίνει ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ. 

Μαχητικά, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι σε το σπίτι να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο όσο πιο πλατιά γίνεται. Όλοι και όλες για την ενίσχυση του ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή και στην Εύβοια. 

ΚΚΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. 
Αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος!»