Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
                                                                                
ΘΕΜΑ: Έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού ΓΕ.Λ. ΚΥΜΗΣ.
  
Κυρία Υπουργέ,
Το σχολικό έτος 2017 – 2018, το ΓΕ.Λ. Κύμης συμμετείχε σε δύο Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια, ένα στη Νάπολη της Ιταλίας και.....
ένα στην Κωνσταντινούπολή. Στο Συνέδριο μάλιστα της Κωνσταντινούπολης το ΓΕ.Λ. Κύμης ήταν το μόνο σχολείο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχε, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, οι οποίοι προσέφεραν ηθική και υλική στήριξη. Το σχολείο αγωνιζόταν για την αριστεία όταν κάποιοι τη λοιδορούσαν. Από την άποψη των επιτυχιών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το ΓΕ.Λ. Κύμης αναδείχθηκε από τα πρώτα στην Εύβοια.
    Ως δείγμα της εκτίμησης αυτών των προσπαθειών, το σχολικό έτος 2018 – 2019 το σχολείο στερήθηκε το 25% του προβλεπόμενου διδακτικού προσωπικού για ένα ολόκληρο τετράμηνο, και μάλιστα εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων, φιλόλογο και εκπαιδευτικό Φυσικών Επιστημών. Οι μαθητές της Α’  και της Β’  τάξης του Γενικού Λυκείου Κύμης διδάχτηκαν τα μαθήματα της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας, της Χημείας και της Βιολογίας από τα τέλη Ιανουαρίου και εξής. Το ίδιο διάστημα απουσίαζε και καθηγητής Φυσικής Αγωγής και, παρ’ όλα αυτά, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κύμης κατέκτησαν επτά μετάλλια στους Πανευβοϊκούς μαθητικούς Αγώνες και ένας προχώρησε και στη Β’  φάση. Παρά τις δυσκολίες, οι μαθητές του ΓΕ.Λ. Κύμης συμμετείχαν σε ένα Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Βελιγράδι και σε μια αποστολή στην Πάφο της Κύπρου, στα πλαίσια του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο». Ταυτόχρονα τα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις παρέμειναν εξαιρετικά υψηλά.
    Κατά το τρέχον σχολικό έτος, και ενώ έχει ήδη εκπνεύσει ο πρώτος μήνας της σχολικής ζωής, το έλλειμμα εκπαιδευτικού προσωπικού ανέρχεται στο 30%. Οι μαθητές του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής δεν έχουν ακόμα διδαχθεί Αρχές οικονομικής Θεωρίας και οι μαθητές του Προσανατολισμού Υγείας δεν έχουν ακόμα διδαχθεί Βιολογία. Και αυτές είναι οι Βασικές Ειδικότητες των Πανελλαδικά Εξεταζομένων Μαθημάτων, αφού παράλληλα απουσιάζουν και Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και Θεολόγος.
    Το ΓΕ.Λ. Κύμης αγωνίζεται να προσφέρει στους μαθητές της Πόλης μας την Παιδεία που τους αξίζει και θεωρούμε άδικο και ανήθικο οι γονείς, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η πικρία μας μάλιστα ενισχύεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία ης περιοχής είναι πλήρως καλυμμένα από την άποψη του εκπαιδευτικού προσωπικού και το Γενικό Λύκειο Κύμης μένει δακτυλοδεικτούμενο και στοχοποιημένο. Ζητούμε τη συμπαράσταση της Πολιτείας, τουλάχιστον για τη δικαίωση του αγώνα και της αγωνίας των μαθητών, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε.ΚΥΜΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ