Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιτροπή Περιοχής Στερεάς Ελλάδας ΚΚΕ 

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, διοργανώνουν


ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Σάββατο 2 Νοέμβρη στη Λίμνη

Αφιερωμένη στο Λιμνιώτη αγωνιστή Γιώργη Βλαχούτσικο (Ευβοιώτη)

17.30 μ.μ.: Επίσκεψη & κατάθεση στεφάνου στο σημείο ταφής του στον Αγ. Γρηγόριο....

 19.00 μ.μ.: Προβολή του ντοκυμαντέρ "Ο δρόμος μας..." για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στο Πνευματικό Κέντρο Λίμνης.

Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού και βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής
Κυριακή 3 Νοέμβρη
Αφιερωμένη στον Θύμιο Καψή (Ανάποδο)
11.00 π.μ. Πολιτική εκδήλωση στο μνημείο στο Δερβένι.
Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, 
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
12.30 μ.μ. Λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα "Ο Ίκαρος" στο Προκόπι & αφιέρωμα με ζωντανή μουσική σε αντάρτικα τραγούδια της Εύβοιας και της Στερεάς
Στο κάλεσμα για τις εκδηλώσεις τονίζουν:
Εργαζόμενοι, αγρότες & κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, νέοι και νέες, αγωνιστές και απόγονοι της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στο Διήμερο Εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Τ.Ο. Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εύβοιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αφιερωμένο στο Ανεξάρτητο Τάγμα Εύβοιας του ΔΣΕ και στους αρχηγούς του Θύμιο Καψή (Ανάποδο) και Γιώργη Βλαχούτσικο (Ευβοιώτη).
Αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον τιτάνιο αγώνα των χιλιάδων συμπατριωτών αγωνιστών της περιοχής μας την περίοδο 1940-1949, των εκατοντάδων που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να ξημερώσουν στον τόπο μας καλύτερες μέρες.
Σε τούτον εδώ τον τόπο, στα βουνά και στα χωριά της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, γράφτηκαν λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, γραμμένες με αίμα και αμέτρητες θυσίες αγωνιστών και αγωνιστριών. Ανάμεσά τους ο Διοικητής του Ανεξάρτητου Τάγματος του ΔΣΕ Θύμιος Καψής (Ανάποδος) και ο Πολιτικός Επίτροπος Γιώργης Βλαχούτσικος (Ευβοιώτης), που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη δολοφονία τους.
Ο τιτάνιος αυτός αγώνας, η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ με κύριο αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ, ήταν η απάντηση του λαού μας, στη βία και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η αστική τάξη της χώρας μας ενάντια στους αγωνιστές της  ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Ήταν αγώνας επαναστατικός και δίκαιος που ακόμα και σήμερα, δεκαετίες μετά, οι εκμεταλλευτές δεν έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια αμαύρωσης του.
Γιατί ο αγώνας αυτός, απέδειξε στην πράξη πως ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να τα βάλει με τους εκμεταλλευτές του, γιατί έφτασε πολύ κοντά στην ανατροπή της εξουσίας της αστικής τάξης στη χώρα μας, γιατί εμπνέει και διαπαιδαγωγεί σήμερα χιλιάδες αγωνιστών που βρίσκονται στο μετερίζι των ασυμβίβαστων και ταξικών αγώνων.
Όσοι σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά είναι μάταιος, ότι ο καπιταλισμός είναι αιώνιος και ανίκητος, δε μπορούν να κρύψουν τους φόβους τους για τους επαναστατικούς σεισμούς που θα έρθουν αργά ή γρήγορα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους λαούς. Γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία παίρνουν τα μέτρα τους, ξερνούν χολή και αντικομμουνισμό, παίρνουν μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα.
Όσο βρώμικο μελάνι και να ρίξουν, η ιστορία δε σβήνεται, δεν παραχαράσσεται,  γιατί έχει γραφτεί με το αίμα του λαού μας!
Δόξα και τιμή στο Ανεξάρτητο Τάγμα Ευβοίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους αγωνιστές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, στους Καπετάνιους τους Θύμιο Καψή (Ανάποδο) και Γιώργη Βλαχούτσικο (Ευβοιώτη 

Συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε!