Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΛΑ ΖΗΤΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΓΙ ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΕΙ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος η Συναυλία - Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα Ποιητή Κωνσταντίνο Καβαφη, που διοργάνωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020. 
Η Συναυλία άρχισε με την προσφώνηση του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Συναυλίας, την οποία αφιέρωσε στην 18η επέτειο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτατου Ποιμεναρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βόρειων Σποράδων....
κ. Χρυσοστόμου.
Η Συναυλία υπήρξε καρπός της αγάπης και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας του θεολόγου και μουσικού κ. Γεωργίου Αντωνίου, τέκνου ιερατικής οικογένειας, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του ποιήματα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη.

Τα μελωδήματα απέδωσε εξαιρετικά Ορχήστρα εκλεκτών μουσικών, την οποία αποτελούσαν η Φωτεινή Αλεξίου στην τρομπέτα, η Dimitrova Polina στο φλάουτο, η Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν, ο Κώστας Μίχος στα τύμπανα, ο Χάρης Παπανικολάου στο ούτι, ο Γιάννης Παπαδήμος στο βιολί, ο  Δημήτρης Παπιώτης στην κιθάρα και ο Σωτήρης Σκάνδαλος στο τσέλο. Στο τραγούδι ήταν η σολίστ Ιωάννα Μάκρη και η παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, ενώ τα ποιήματα απήγγειλε ο συγγραφέας, μουσικός και σκηνοθέτης κ. Μιχαήλ Άνθης.

Την συναυλία παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Μάρα Χαρμαντά, ενώ ο Δρ. Φιλολογίας κ. Άγγελος Μαντάς παρουσίασε το έργο του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέγγισε από θεολογική άποψη τα ποιήματα που ακούστηκαν.

Την Συναυλία έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αρκετά συγκινημένος από το αποτέλεσμα της εκδήλωσης, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Γιώργο Αντωνίου και όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης, ενώ ευχαρίστησε και τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου για την πρωτοβουλία πραγματοποιήσεως της Συναυλίας, στην οποία παρέστη η  η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, οι πρώην Βουλευτές Εύβοιας κ. Άγγελος Πνευματικός και κ. Ζωή Λιβανίου, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και δεκάδες φίλοι της λογοτεχνίας και της μουσικής, μεταξύ των οποίων πολλοί καθηγητές Σχολείων και φιλόλογοι και ο επιφανής Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος.