Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Δημήτρης Θωμάς

Μια οφειλόμενη απάντηση για το Ινστιτούτο Παπανικολάου.

Αγαπητέ Κώστα Καρτελιά,
Κατ αρχήν το Ινστιτούτο Παπανικολάου δεν είσαι εσύ οπότε μην το παίρνεις προσωπικά. Η θητεία σου σε αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ μικρή για να μπορεί να σε κρίνει κανείς .
Το Ινστιτούτο έχει μια ιστορία και ένα παρόν που πάνω κάτω είναι σε όλους γνωστή. Η έντονη απαξίωσή του τα τελευταία έξι (6) χρόνια είναι κοινά αποδεκτή.
Ο ρόλος του από την ίδρυσή του είναι ξεκάθαρος. Η πρόληψη της υγείας των ανθρώπων. Επομένως αν είχε λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, τώρα ναι θα μπορούσε και το ίδιο να εκφράσει άποψη...
επί της πανδημίας μέσω της Επιστημονικής Ιατρικής του ομάδας.
Αλλά και έτσι όπως είναι σήμερα, θα μπορούσε να προβεί σε κάποιες ενέργειες ή δράσεις για να ενημερώσει τον κόσμο για την πανδημία και την προφύλαξή του από αυτήν.
Θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο αλλά και με το Νοσοκομείο. Φωτεινό το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων.
Κρίμα που σου φαίνονται "αστεία" όλα αυτά. Ίσως δείχνουν και το πόσο λίγο έχεις κατανοήσει, και αυτό είναι έλλειμμα που σου χρεώνεται, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το Ινστιτούτο.
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα θεσμικά μας όργανα , ελπίζω σύντομα.

Παρατίθεται το σχόλιο Καρτελιά στο οποίο απαντώ
"Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Το πήρε προσωπικά ο Κ. Καρτελιάς-Επιστολή, απάντηση στις δηλώσεις του Δ. Θωμά
Πρωί 6 Απριλίου 2020... κολλημένος πίσω από το τζάμι βλέπω τη μουντάδα και τη λασπουριά.. 3η ημέρα... μούσκεψε στο βλέμμα η ψυχή μου.
Χαζεύω τις ειδήσεις στα τοπικά site...."σε αυτή την πανδημία το Ινστιτούτο Παπανικολάου θα έπρεπε να έχει βγει μπροστά" λέει ο Δημήτρης Θωμάς.
Κοιτάζω τις κυδωνιές της Μαρίας απέναντι και σπάω το κεφάλι μου...
σαν τι να είχα κάνει δηλαδή για να βγει μπροστά το Ινστιτούτο;
Να είχα πάρει τον Ζέρβα τηλέφωνο (αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου) να είχε φορέσει αυτός την άσπρη ποδιά κι εγώ μία μάσκα και να είχαμε φωτογραφηθεί με μία λεζάντα που θα έλεγε
"το Ινστιτούτο δηλώνει παρών στο πανανθρώπινο αγώνα. Μένουμε Σπίτι" ;
Να είχα στείλει ένα γράμμα στον Τσιόδρα να του λέω ότι "Το Ινστιτούτο είναι εδώ! Για ότι χρειαστέτε, μην διστασετε να ζητήσετε την βοήθεια μας. 
Να είχα καλέσει επιστήμονες από όλο τον κόσμο να αρχίσουμε τις έρευνες για το εμβόλιο με ουσίες από βότανα της περιοχής;
( δεν θα είχαμε και πού να τους κοιμίσουμε είναι κλειστό το KYMI PALACE).
Να είχα προκαλέσει με μία τηλεδιάσκεψη, συμβούλιο με τα μέλη του Δ.Σ. για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία;
Μήπως να είχα δώσει κανένα χιλιάρικο σε κάποιον για να βάλει σε τέσσερα ηχεία έξω από το Ινστιτούτο και στην πλατεία ανά 5 λεπτά να θυμίζει στους πολίτες ότι Μένουμε Σπίτι".
Όντως τίποτα από αυτά δεν έκανα για να βγει μπροστά! Προτίμησα να κάτσω "πίσω" όπως όλος ο κόσμος και να ακούω τους ειδικούς αντί να πετάγομαι ως νάρκισσος και να λέω "Είμαι κι εγώ εδώ εντεταλμένος σύμβουλος του Ινστιτούτου Παπανικολάου "
(Και που το λέω το όνομα κομπιάζω από σεβασμό).
Προς Θεού βρε Δημήτρη!
Και τέλος πάντων αν έχεις κάποια ιδέα που δεν τη σκέφτηκα πες την για να την ξεκινήσουμε και να την κάνουμε Όλοι μαζί!
Συνεχίζει να βρέχει... οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων.
Μάλλον των νέων οριζόντων.
 Κώστας Καρτελιάς"