Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στη  συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων, η Άννα Γαλανού, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, τόνισε την αποκλειστική ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών για τα τεράστια προβλήματα που χρονίζουν στα κτήρια των νηπιαγωγείων και δημοτικών. Ακατάλληλες  και επικίνδυνες αίθουσες νηπιαγωγείων, αίθουσες κλουβιά προκατ, ισόγεια  πολυκατοικιών με επικίνδυνες τζαμαρίες, απουσία αυλής για διάλειμμα και  παιχνίδι, χρόνια τώρα καταγγέλλονται  από τους εκπαιδευτικούς και ...
τους γονείς χωρίς να δίνεται λύση.
Οι γονείς τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων έβαλαν πολύ βαθιά το χέρι στη φτωχή τσέπη τους για να συντηρήσουν, να βάφουν σχολικές αίθουσες, να αγοράσουν κλιματιστικά και πολλά άλλα αναγκαία που έπρεπε το κράτος και οι δήμοι να εξασφαλίζουν μιας και η φορολογία του σκληρά εργαζόμενου λαού είναι υπεραρκετή για να καλύπτονται όλα αυτά.
Επισημάναμε  την απαραίτητη αντισεισμική  προστασία και τον αναγκαίο  έλεγχο που έπρεπε να έχει γίνει σε όλα τα σχολικά κτήρια ανεξαιρέτως.
Η πανδημία, είπαμε στη Δήμαρχο, έδειξε πιο έντονα τα προβλήματα της κτηριακής υποδομής καθώς και το ζωτικό θέμα της καθαριότητας των κτιρίων, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε το απαράδεκτο εργασιακό  καθεστώς των συμβασιούχων καθαριστριών που με ελάχιστη αμοιβή καθαρίζουν τα σχολεία μας μετά τη λήξη του  πρωινού προγράμματος.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα τους και ζητούμε την άμεση δικαίωση και τη μονιμοποίηση τους, τώρα μάλιστα που επιστρατεύτηκαν στη κάλυψη των αναγκών  καθαριότητας  των σχολείων  που άνοιξαν  μετά την καραντίνα. 
Η μόρφωση είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές για την δωρεάν ισότιμη παροχή της σε όλα τα παιδιά  μέσα σε ασφαλή και κατάλληλα σχολικά κτήρια.
Χαλκίδα, 15/5/2020