Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. 
Κουραστήκαμε ακόμη και να δίνουμε ευχές, κουραστήκαμε να δίνουμε κουράγιο, γενικώς κουραστήκαμε. 
Μπορούμε να γράψουμε πως κάτι άλλαξε, κάτι μας επιτρέπει να ελπίζουμε. 
Αυτό γιατί βλέπουμε την δημοτική αρχή και την ίδια την δήμαρχο την κυρία Βάκα να είναι στην πρώτη γραμμή και δίπλα στους πληγέντες δημότες, γιατί βλέπουμε την...
Περιφέρεια  και τον ίδιο τον κύριο Σπανό να είναι εδώ, γιατί για πρώτη φορά είδαμε συνεργεία μηχανικών από το υπουργείο υποδομών να είναι εδώ και να ελέγχουν τα σπίτια και τα καταστήματα, γιατί βλέπουμε επιτροπές του Δήμου με δημοτικούς συμβούλους να καταγράφουν ζημιές και να βοηθούν τους πληγέντες να συμπληρώσουν αιτήσεις, γιατί διαπιστώσαμε πως η κυβέρνηση ακούει και φρόντισε να μπαίνουν στους λογαριασμούς των πληγέντων τα βοηθήματα, γιατί τελικά δικαιώθηκε το "αλλάζουμε" της δημάρχου.
Φυσικά έχουμε και τους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι εκ του ασφαλούς λένε και γράφουν διάφορα για να κάνουν αντιπολίτευση και παίζουν με το πρόβλημα και τον πόνο των πληγέντων. Ας κάνουν κι ας γράφουν ότι θέλουν. Τους γνωρίσαμε, τους ζήσαμε στο πετσί μας και πλέον οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν το ίδιο μπάχαλο.
Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνιδάκι κανενός. Στα σωστά θα δίνουμε συγχαρητήρια και στα στραβά και την αδιαφορία, "θα χτυπάμε" αλύπητα. 
Πάντως αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο Περιφερειάρχης, αυτή η δήμαρχος, έχουν μι ευκαιρία. Να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία. Να δώσουν διέξοδο στο ποτάμι γκρεμίζοντας ότι υπάρχει στο διάβα του και το εμποδίζει.
Ο ΛΗΛΑΣ ποταμός είναι χρήσιμος και πρέπει να "τον βοηθήσουν" ώστε τα νερά του να μην πνίγουν ανθρώπους και καταστρέφουν περιουσίες. Έχει δίκιο ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής κύριος Βαγγέλης Κούκουζας, ο οποίος είπε πως αν δεν γίνει κάτι τώρα, δεν θα γίνει ποτέ.
Ο αντιδήμαρχος έργων κύριος Βασίλης Γουρνής δεν ξέρουμε αν έχει κλείσει μάτι από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και σήμερα. Είναι κοντά στους πληγέντες και προσπαθεί να βοηθήσει. Βασίλη καλή δύναμη και καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολη είναι η αποστολή σου, αφού το μεγαλύτερο χτύπημα το δέχθηκαν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αφού μένεις στο Μπούρτζι και τους γνωρίζεις όλους με τα μικρά τους ονόματα.
Δίπλα στους πληγέντες και ο αντιδήμαρχος  Ληλαντίου κύριος Δημήτρης Σέρρας. Δημήτρη καλή δύναμη.
Δεν θέλουμε ν΄ αδικήσουμε κανέναν και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε όλους δημόσια.
Τους καλούμε να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να απαιτήσουν λύσεις ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα.
Φάνη, Έλενα, Βασίλη, Δημήτρη, Βαγγέλη, η κυβέρνηση ακούει και αυτό είναι θετικό, οπότε "φωνάξτε" για να δοθούν οριστικές λύσεις.
ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ