Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ
Από την αρχή των έντονων καιρικών φαινομένων, που πήραν στη συνέχεια ολέθρια τροπή για τις περιοχές του Ληλαντίου και των Μεσσαπίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος βρισκόταν μαζί με τους εγκλωβισμένους κατοίκους της γενετείρας του, του Βασιλικού Χαλκίδος, αφού κάθε επικοινωνία από ξηράς ήταν αδύνατη μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Αυγούστου 2020.
Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου 2020, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος, ετελέσθη η καθιερωμένη προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία επί τη Κοιμήσει της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ενώ...
συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου-Εφημέριος της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-Εφημέριος της Ενορίας και αρκετοί πιστοί, οι οποίο με κατάνυξη και συνοχή καρδίας συμμετείχαν στις Ιερές Ακολουθίες.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ΠΟΥ

ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Ανακοινούται, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ότι λόγω της ενσκηψάσης φοβερής φονικής θεομηνίας που έπληξε τις περιοχές Μεσσαπίων και Ληλαντίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τροποποίησε το  πρόγραμμα των Ιερών Παρακλήσεων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου για τις ημέρες 12 και 13 Αυγούστου 2020, ώστε να ευρεθεί κοντά στους κατοίκους των περιοχών αυτών που υπέστησαν από τα ακραία φαινόμενα όλες αυτές τις καταστροφές.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 07:00 μμ θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Ιερά Παρακλήσεως της Παναγίας μας στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιτικών.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 07:00μμ θα χοροστατήσει στην Ακολουθία της Ιερά Παρακλήσεως της Παναγίας μας στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Μπούρτζι.

ΤΑ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤOΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 13 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα ψάλλει ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας μας και στην συνέχεια τα εγκώμια ενώπιον του Επιταφίου Της.