Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο της Καρύστου

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

Εδώ και μέρες έχει δει το φως της δημοσιότητας η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας για την επέκταση της μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών που βρίσκεται στον κόλπο της Καρύστου ανοιχτά της παραλίας Κατσούλι.
Δικαιολογημένα ήδη υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία για την επέκταση της συγκεκριμένης μονάδας που θα επεκταθεί μπροστά από περισσότερες παραλίες προσβάλλοντας την με αυτό τον τρόπο την αισθητική τους και δημιουργώντας τον κίνδυνο μόλυνσης των υδάτων και περιβαλλοντικής υποβάθμισης του δυτικού μέρους του κόλπου της Καρύστου. Υπάρχει ακόμη δικαιολογημένη ανησυχία από το γεγονός.... πως αυτή η επέκταση μπορεί να μη σταματήσει εκεί, αλλά να «ανοίξει την όρεξη» και σε άλλες ανάλογες επιχειρήσεις μετατρέποντας την Κάρυστο και όλο τον κόλπο σε ένα βούρκο ιχθυοκαλλιεργειών.
Για τους παραπάνω λόγους σε τηλεφωνική μας παρέμβαση στο Δήμαρχο Καρύστου απαιτήσαμε να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει ζητήσει και ο κ. Χατζηνικολής, με σκοπό να παρθεί απόφαση για καμία επέκταση των υφιστάμενων ιχθυοτροφείων στον κόλπο της Καρύστου, καμία νέα εγκατάσταση εντός του κόλπου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Παρασκευά