Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαΐδίτης είχαν νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021, νέα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας, παρουσία του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη, του Προέδρου Τ.Κ. Κερασιάς Δημήτρη Μαργαρίτη και του Προέδρου Τ.Κ. Κουρκουλών Βασίλη Χριστοδούλου, οι οποίοι είναι και κτηνοτρόφοι.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Εύβοιας μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Διαπιστώθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής τους, προκειμένου να... ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να παραμείνουν στον κλάδο και -κυρίως- στα χωριά της βόρειας Εύβοιας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίστηκε η διάθεση ζωοτροφών για τους επόμενους έξι μήνες και με δυνατότητα παράτασης, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Οι συναντήσεις μας με τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο είναι συχνές και πάντα αποδοτικές. Συνεργαστήκαμε σήμερα για να λύσουμε προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας.
»Εξασφαλίσαμε τη διάθεση ζωοτροφών για τους επόμενους έξι μήνες, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες οι κτηνοτρόφοι και να παραμείνουν στον τόπο τους, να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά της βόρειας Εύβοιας».