Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ηρακλής Ψαχνών: Ανακοίνωση Γ. Στούπα για ΕΠΣΕ

Έστω και λίγο “μπαγιάτικo”, (λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και των καλοκαιρινών διακοπών), θεώρησα ότι δεν πρέπει να αφήσω αναπάντητα και μετέωρα, όσα ειπώθηκαν, σχετικά με τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, στην τακτική ΓΣ της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ στις 30/7/21.
Από σεβασμό λοιπόν προς όλους του φιλάθλους και ιδιαίτερα προς τους προέδρους και τα ΔΣ των ομάδων της Εύβοιας και για αποκατάσταση της πραγματικότητας, θα αναφέρω τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν:
Περί τα μέσα Μαρτίου, όταν η ΕΠΟ, χωρίς να δεσμευτεί πουθενά, εξήγγειλε την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ ΕΘΝΙΚΗΣ, με τα σωματεία σε πλήρη διάλυση, παρά την θέληση τους ( θυμάστε πιστεύω τις ανακοινώσεις των ομάδων όλων των ομίλων), και εν μέσω γενικής θυμηδίας, βρεθήκαμε κατόπιν πρόσκλησης της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, οι διοικήσεις του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ εκπροσωπούμενης από εμένα μόνο (λόγω covid-19) και του ΑΟN ΑΡΤΑΚΗΣ εκπροσωπούμενης από τον κύριο Βαγιάννη και κάποιους συνεργάτες του. Από πλευράς ΕΠΣ παρευρίσκοντο ο κύριος Ρέτσας, ο κύριος Πίσχινας, και ο κύριος Λάμπρου.
Μιλήσαμε ενδελεχώς για όλα τα προβλήματα που θα επέσυρε η επανέναρξη πρωταθλήματος και φτάσαμε, κατόπιν αιτήματος και των δύο ομάδων, στο κατά πόσον θα μπορούσε να βοηθήσει η ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ. Εννοώ βοήθεια υλική και χειροπιαστή, γιατί από λόγια και ευχές είχαμε μπουχτίσει. Η συνάντηση τελείωσε με την ΕΠΣ να έχει θετική άποψη ( από ότι είπαν τουλάχιστον) και να....επιφυλάσσεται για λήψη απόφασης από την ολομέλεια του ΔΣ.
Ο χρόνος κύλησε, το πρωτάθλημα ξεκίνησε, ώσπου ένα απόβραδο μετά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ρέτσα ο οποίος περιχαρής μου ανακοίνωσε επί λέξει “πολύ θετικά νέα”!!!! Το ΔΣ αποφάσισε, μου είπε, να μην χρεώσει τα νέα δελτία!!! (Για Μάιο μήνα μιλάμε!!!). Επίσης να καλύψει το κόστος μιας (1) διαιτησίας!!! Η πρώτη μου σκέψη (μην πιστεύοντας στα αυτιά μου) ήταν να τοποθετήσει τα λεφτά αλλού. Ακριβώς το ίδιο ήταν και η δεύτερη μου σκέψη. Πνίγοντας ωστόσο την οργή και την αγανάκτηση ( αυτήν ακριβώς που νοιώθουν οι Πρόεδροι των ομάδων της Βόρειας Εύβοιας σχετικά με την….. βοήθεια της ΕΠΟ και το κλάσμα των 5.000 ευρώ,που τους αναλογεί) σκεπτόμενος κιόλας μήπως δημιουργήσω καμιά “μαύρη τρύπα” στο ταμείο της ΕΠΣ και “πέσει έξω” ο προϋπολογισμός της, του απάντησα ότι εγώ και ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ δεν πρόκειται να καταδεχτεί τέτοια ντροπιαστική ” προσφορά”. ‘Οπερ και εγένετο. ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώθηκε διαιτησία από την ΕΠΣ για λογαριασμό της ομάδας.
Από τότε επικράτησε σιωπή. Ίσως και να το κράτησαν “μανιάτικο “. Ίσως δεν μας γούσταραν (και έχω λόγους να το λέω). Εδώ, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς , στην Αγριά Βόλου δεν παραβρέθηκε κανείς!!!! από την ΕΠΣ. Στο δε τελευταίο παιχνίδι με το Δίστομο, μέσα στα Ψαχνά,
( που διατηρούσαμε , ρε αδελφέ , κάποιες πιθανότητες ανόδου) πλην του κύριου Καλυβίτη, ο οποίος όμως είχε οριστεί παρατηρητής του αγώνα , δεν υπήρχε πάλι κανείς από την ΕΠΣ!!!! Όταν δε ο κύριος Καλυβίτης, πριν την έναρξη του αγώνα , μας ανέφερε ότι στο ημίχρονο θα φύγει , εξαιτίας πολύ σοβαρού προσωπικού προβλήματος, παρόλες τις προσπάθειες μας δεν κατέστη δυνατό να παραστεί άνθρωπος της ΕΠΣ , προκειμένου να αντικαταστήσει τον κύριο Καλυβίτη . Αποτέλεσμα; Το ματς τελείωσε με παρατηρητή ( κατόπιν κλήρωσης ) τον….κύριο Γκαλούφα!!!
ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Δεν θέλω να πω άλλα. Εκτός και αν προκληθώ….
Τελειώνοντας δηλώνω, ότι θα περιφρονήσω κάθε νοσηρή σκέψη οποιουδήποτε άρρωστου μυαλού, για ιδιοτέλεια, σε σχέση με το άτομο μου. Ο νοών νοείτω.
Εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμο το ΔΣ της ομάδας, στηρίξαμε και ψηφίσαμε ασχολίαστα τους διοικητικούς και οικονομικούς απολογισμούς της ΕΠΣ παρ’ όλους τους προβληματισμούς και επιφυλάξεις μας σε σχέση με διοικητικές επιλογές και προσεγγίσεις. Με γνώμονα πάντα την ηρεμία στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Στούπας.

Υ.Γ 1: Είναι αυτονόητο ότι δεν “τσουβαλιάζω” συλλήβδην, όλα τα μέλη της ΕΠΣ Ευβοίας. Ίσως κάποιοι να μην γνώριζαν και τίποτα.
Υ.Γ 2: Τίποτα το προσωπικό με το κάθε μέλος της ΕΠΣ ξεχωριστά’.