Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Φαν'τ Σχιπ: «Μας λείπουν παίκτες και παιχνίδια»

 

Ολοκληρώθηκε η προπόνηση των διεθνών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία (1/9, 21:45, OPEN, Cosmote Sport 1HD) και τους αγώνες των ευρωπαϊκών προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (European Qualifiers) με το Κόσοβο (5/9, 21:45, OPEN, Cosmote Sport 1HD) και τη Σουηδία (8/9, 21:45). Πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών, Φαν’τ Σχιπ, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά με τις επικείμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις. 

Ο Φαν'τ Σχιπ δεν υπολογίζει στους Τζόλη, Μασούρα και Γαλανόπουλο, ενώ κλήθηκε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Πάντως, ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξήγησε πως αν είχε αρχίσει η Super League, οι διεθνείς που αγωνίζονται στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα θα είχαν αγωνιστεί τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες, κάτι που εύλογα θα τους είχε θέσει σε αγωνιστικό ρυθμό. 

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φαν'τ Σχιπ, δήλωσε: 

Για τις επιλογές των παικτών: «Πάντα είναι δύσκολη περίοδος, ειδικά όσον αφορά τις....

επιλογές για την ομάδα. Κάποιοι παίκτες άλλαξαν ομάδα, αγωνίζονται σε διαφορετικά πρωταθλήματα. Ξεκινούν τα πρωταθλήματά τους πιο αργά, είχαμε και τραυματισμούς, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Θα δουλέψουμε με το υλικό που έχουμε, είναι κρίμα που δεν τους έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε νέους παίκτες. Υπάρχει καλό πνεύμα και ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Ποιο είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι: «Δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Ελβετία, στη συνέχεια θα έχουμε το μυαλό μας στο Κόσοβο. Αν δεν τα πάμε καλά εκεί, τότε το ματς με τη Σουηδία γίνεται αυτόματα πιο δύσκολο. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κούρσα».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρωτάθλημα: «Φυσικά και μας ανησυχεί γιατί θα θέλαμε τα παιδιά να έχουν αγωνιστεί στο επίπεδο που θα θέλαμε τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες. Παρόλα αυτά θα τους προετοιμάσουμε κατάλληλα. Ας ελπίσουμε από την άλλη οι παίκτες να είναι πιο φρέσκοι. Ξέρουμε ότι οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού, από τα παιχνίδια του Ιουνίου θα μας λείπουν βασικοί παίκτες που είχαν παίξει, όπως ο Μασούρας, ο Γαλανόπουλος και ο Πέλκας. Έχουμε ποιότητα στην ομάδα και πρέπει να αποφασίσουμε για την πιο σωστή διάταξη με την οποία θα ξεκινήσουμε».

Για την επιστροφή των φιλάθλων: «Είναι πάντα σημαντικό να έχουμε τη στήριξη των Ελλήνων οπαδών. Ακόμη και πριν από τον κορονοϊό δεν είχαμε αρκετούς φιλάθλους στο γήπεδο γιατί η ομάδα δεν βρισκόταν σε τροχιά πρόκρισης. Ελπίζω ότι θα σταθούν και πάλι στο πλευρό της ομάδας πολύ δυνατά».