Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΕΞΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2023

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορείται για δέκατο ένατο συνεχές έτος το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από το Επικοινωνιακό - Μορφωτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».
Το φετινό Ημερολόγιο, το οποίο επιμελήθηκε ο πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, και ήδη Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, είναι αφιερωμένο στον συντοπίτη μας μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών από την μοναχική του αφιέρωση και την είσοδό του στον Ιερό Κλήρο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στον Πρόλογο του Ημερολογίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης ....Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, «46 χρόνια υπηρέτησε στην στρατευομένη αγία του Χριστού Εκκλησία, όμως, με την βεβαιότητα ότι, ως επόθησε, υπηρετεί και στο ουράνιο Θυσιαστήριο, εορτάζουμε χρυσούν το ιωβηλαίον της Ιερωσύνης του, γνωρίζοντες ωστόσο ότι ο χρόνος ισχύει μόνον στην επίγεια πραγματικότητα.... Ο Παύλος από το 2019 έπαυσε να είναι οδίτης, με τους χρονικούς και άλλους περιορισμούς και, αφού εκλέϊσε την Εκκλησία μας, πράξει και θεωρία, ανεδείχθη Πολίτης της αιωνίου-ατελευτήτου Βασιλείας!»
Επιπλέον, στο Ημερολόγιο δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις Ενοριακές Κοινότητες, τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες, τις Ιερές Μονές και τα Ιερά Προσκυνήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ», Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217, e-mail: bibimc@otenet.gr
Τυχόν προσφορές από την διάθεση του Ημερολογίου, θα βοηθήσουν τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.