Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα πανηγύρισε στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2023 την ετήσια πανήγυρή της, η Ιερά Μονή Οσίου Ιωάννου Καλυβίτου Ψαχνών της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου το βράδυ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής.
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης.... Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μηροπόλεως, Ιωάννη Καραμούζη-Β΄ Γραμματεύα της Ι. Συνόδου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Στέφανο Καραμούζη και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.
Οι πολυπληθείς προσκυνητές και σ’ αυτή την πανήγυρη, προσήλθαν με ευλάβεια και βοήθησαν, όπως πάντοτε, για την προετοιμασία της, ενώ θαύμασαν και το σπουδαίο ανακαινιστικό έργο που συντελείται εκεί, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και την ανύστακτη φροντίδα των π. Στεφάνου και π. Ιωάννου, οι οποίοι από το 2004 έχουν αναλάβει την ευθύνη της Ιεράς Μονής και, με σεβασμό στην παράδοση, υπό τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας αγωνίζονται να την επαναφέρουν στο αρχαίον κάλλος της.