Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ανδρικόπουλος: «Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι»

 
Χαρούμενος για την εξαργύρωση της σκληρής δουλειάς του, δήλωσε ο Νίκος Ανδρικόπουλος, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. 
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο..... χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας», είπε αρχικά και συνέχισε: 
«Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου».
Αναφορικά με το ποια ήταν η στιγμή που πίστεψε στον εαυτό του, είπε: «Στο δεύτερο μου άλμα κατάλαβα πως είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο τέταρτο λίγο χάλασα τον ρυθμό μου, αλλά συγκεντρώθηκα στο πέμπτο και βγήκε το άλμα που χρειαζόταν (16.58μ.)».
Μιλώντας για τη στήριξη που είχε από τις εξέδρες του σταδίου, είπε: «Η εξέδρα ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά, αλλά και κάποιοι Έλληνες στην εξέδρα μου έδωσαν πολύ δύναμη».