Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πογέτ: «Πάμε γι΄ απευθείας πρόκριση»

 
Ψηλά έθεσε τον πήχη στην προκριματική φάση του Euro 2024 που ξεκινάει τις επόμενες μέρες ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ, σε δηλώσεις του κατά την πρώτη συγκέντρωση της «γαλανόλευκης» ομάδας ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ την 1η αγωνιστική.
Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως όλος ο «οργανισμός» της Εθνικής Ομάδας, θα πρέπει να λειτουργεί με τη λογική της απευθείας πρόκρισης κι όχι των μπαράζ, μολονότι στον όμιλο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στην Εθνική και την πρώτη κλήση του Γιάννη Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά ο Πογέτ μίλησε:

-Για το πώς είναι τα δεδομένα στην Εθνική σ' αυτό το νέο ξεκίνημα σ' έναν όμιλο που δεν είναι εύκολος και ποια είναι τα πρώτα μηνύματα: «Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι μαζί με την ομάδα.

Τα παιδιά έχουν έρθει με αυτοπεποίθηση, αφού καταφέραμε και πετύχαμε τον πρώτο μας.... στόχο στην προηγούμενη διοργάνωση. Τώρα ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας, ότι παίζουμε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όμως θέλουμε να παιδιά να έχουν στο μυαλό τους ως μήνυμα ότι θα προκριθούμε με την πρώτη κι όχι να πάμε σε μπαράζ, να πάμε για την απευθείας πρόκριση».

-Για το πρώτο ματς με το Γιβραλτάρ: 
«Εάν θέλουμε να προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο τότε θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε να μην το κερδίσουμε».

-Για το αν βγάζει το άγχος από την ομάδα το "μαξιλαράκι" του Nations League: 
«Καλή ερώτηση. Το ελπίζω. Νομίζω ότι θα μας δώσει την ελευθερία να ρισκάρουμε λίγο περισσότερο απ' ότι ρισκάρεις συνήθως σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Και ειδικότερα σε ξεχωριστές καταστάσεις.
Για παράδειγμα αν παίξουμε κόντρα σε μία από τις δύο πανίσχυρες ομάδες που έχουμε στον όμιλό μας κι έχουμε ειδικές περιπτώσεις, βρεθούμε δηλαδή σε συνθήκες που η ομάδα μένει με 10 αντιπάλους, τότε ξέρουμε ότι θα πρέπει να νικήσουμε εκείνη την ημέρα».

-Για το αν η φιλοσοφία θα είναι η ίδια, ποια είναι τα πρώτα πλάνα:
«Κρατάμε τα καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τα πράγματα που έχουμε δει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά. Προσθέτουμε και κάποια πράγματα, θέλουμε να βελτιώσουμε αυτά που είδαμε ότι μπορούμε, γι' αυτό και χρειάζονται κάποια νέα πρόσωπα. Οπότε χρησιμοποιώντας την ποιότητα όλων των παιδιών να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Για το αν βλέπει στο μέλλον της Εθνικής προσθήκες ποιότητας, όπως επί παραδείγματι ο Κωνσταντέλιας: 
«Σίγουρα θεωρώ ότι θα βρούμε τέτοια νέα "φαινόμενα". Είδα τον Κωνσταντέλια, γι' αυτό και κλήθηκε στην ομάδα. Χαίρομαι που έχω τέτοιες ευκαιρίες και τις επόμενες ημέρες θα δούμε αυτά τα νέα πρόσωπα για το αν θα είναι στην αρχική ενδεκάδα, αν θα αγωνιστούν. Το θέμα είναι ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εδώ».

-Για την επιστροφή του Φορτούνη: 
«Τον ήξερα. Γνώριζα την ποιότητά του και τα θέματα με τους τραυματισμούς. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό timing. Όπως και με τον Κωνσταντέλια έτσι και με τον Φορτούνη θέλω να τους γνωρίσω, δεν τι έχω κάνει, αλλά ελπίζω να γίνει απόψε, να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει, ποια είναι η προσέγγιση, ποιος είναι ο προπονητής, γιατί είναι διαφορετικά αυτά, παρότι είναι ίδια η εθνική ομάδα. Περιμένω να δω πώς θα ενσωματωθούν τα παιδιά».

-Για τη νέα φανέλα της Εθνικής: 
«Πολύ μοντέρνα, πολύ σύγχρονη. Το σημαντικό είναι ότι ξεχνούν οι παίκτες τα χρώματα των ομάδων από τις οποίες έχουν έρθει. Υπερισχύει κι υπάρχει μόνο το γαλανόλευκο».