Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Από την ΕΡΕΤΡΙΑ στον ΠΑΟ και μετά στην ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Στουτγκάρδη ο 16χρονος Τσίγκας 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε με τη Στουτγκάρδη ο Ματθαίος Τσίγκας. Ο 16χρονος στράικερ που είχε πάει στη Γερμανία από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2022, είναι από χθες και με τη «βούλα» επαγγελματίας, με την εξέλιξη να ανακοινώνεται από το επίσημο site της Στουτγκάρδης. 

«Η VfB δέσμευσε τον Έλληνα επιθετικό της U17 με συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Ο 16χρονος μετακινήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο Bad Cannstatt (σ.σ....

προάστιο της Στουτγκάρδης στο οποίο βρίσκεται η έδρα της ομάδας) έχει παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη από το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν στο πρωτάθλημα B-Junior Bundesliga, έχει ξεκινήσει βασικός στους 16 από τους 17 αγώνες και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ. Ο Ματθαίος Τσίγκας θα συνεχίσει να κυνηγάει το γκολ με τη φανέλας της Στουργκάρδης στο μέλλον. Ματθαίο, ανυπομονούμε για τα επόμενα χρόνια!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Στις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο, ο Τσίγκας εκπροσωπήθηκε από τον ατζέντη του και παλιά μεγάλη δόξα της Στουτγκάρδης, Κέβιν Κουράνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βασικό συμβόλαιο έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2026, με αυτόματη αναπροσαρμογή εφόσον ο παίκτης προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναπροσαρμοστούν θεαματικά και οι αποδοχές του.