Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΚΙΝΑ

Αφιερώματα Τύπου
στην Ελλάδα
Πολυσέλιδα αφιερώματα στον κινεζικό Τύπο προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό και την χώρα ως κορυφαίο και ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό και επισημαίνουν ότι παρά τις ταραχές του Δεκεμβρίου η Ελλάδα παραμένει εξαιρετικά ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός, που συνδυάζει υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες και άριστες υποδομές.
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά πακέτα που προσφέρουν αυτή την περίοδο οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικά κατά την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που διανύουμε.
Πεντασέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα προβάλει το περιοδικό Beauty and Travel στο τεύχος Φεβρουαρίου. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι παρά τις πρόσφατες απεργίες η χώρα παραμένει ασφαλής και υψηλών προδιαγραφών τουριστικός προορισμός με ελκυστικές τουριστικές προσφορές που προσφέρουν ευκαιρίες ακόμη και κατά την περίοδο της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.Δεκαεξασέλιδο αφιέρωμα με τίτλο "Οδοιπορικό στους δρόμους του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας" με παράλληλες τουριστικές αναφορές σε ελληνικές πόλεις με παράδοση στον τομέα της οινοποιΐας, προβάλει το ειδικό περιοδικό "Wune in China".
Η περιήγηση ξεκινά απο την Ηπειρο, συνεχίζει στην Πέλλα, περνάει απο την Θεσσαλονική και καταλήγει στην Χαλκιδική. Παράλληλα, παρέχει χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες γι' αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα το ταξίδι τους. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια απο τις ασφαλέστερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πληθώρα πολιτιστικών μνημείων.
Εκλεκτό προορισμό για γαμήλιο και θρησκευτικό τουρισμό χαρακτηρίζει την Ελλάδα σε δισέλιδο αφιέρωμα της η εφημερίδα Shanghai Weekly.
Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές των νησιών του Αιγαίου προτείνοντας εκτός των άλλων στον Κινέζο επισκέπτη την Σαντορίνη, την Λέσςβο, την Μύκονο, την περιοχή του Όρους Άθως και την Κρήτη.
Εξάλλου, το περιοδικό Bizmode στο τεύχος Φεβρουαρίου, στις σελίδες Romantic Honeymoon Destinations προτρέπει στους Κινέζους που σχεδιάζουν να παντρευτούν εντός του τρέχοντος έτους και αν ακόμη δεν διαθέτουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους για να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, να τελέσουν την γαμήλια τελετή στην Αθήνα, που παραμένει ασφαλής πόλη συνδυάζοντας ευκαιρίες για αγορές αλλά και για ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία της πόλης.