Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Πρόταση ύψους 177,2 εκατ. ευρώ
Διπλή προσφορά από MIG και Swissport
για την Ολυμπιακή

Διάρκεια τριών εβδομάδων θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με τις δύο εταιρείες
Προσφορά συνολικού ύψους 62,4 εκατ. ευρώ υπέβαλε την Παρασκευή η MIG για το πτητικό έργο και την τεχνική βάση της Ολυμπιακής, ενώ για την επίγεια εξυπηρέτηση κατατέθηκε πρόταση από την Swissport, ύψους 44,8 εκατ. ευρώ.
Τις λεπτομέρειες των προτάσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, οποίος είναι ο αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της ΟΑ.
Συγκεκριμένα:
Η MIG υπέβαλε δεσμευτική οικονομική προσφορά
για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, ύψους 45,7 εκτ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 16,7 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά της, η Swissport κατέθεσε δεσμευτική οικονομική προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία των κλάδων επίγειας εξυπηρέτησης, ύψους 44,8 εκατ. ευρώ.
Οι παραπάνω προσφορές, μαζί με την εξαγορά των κεφαλαίων της «Πάνθεον», της νέας εταιρείας τεχνικής βάσης και της νέας εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης, αντιστοιχούν στο ποσό 177,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την πώληση των πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής (αεροπλάνα, εξοπλισμός επίγειας εξυπηρέτησης και τεχνικής βάσης) που αποτιμήθηκαν ξεχωριστά από τους ανεξάρτητους εκτιμητές. Η κυβέρνηση αποφάσισε οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει να συνεχιστούν με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, διάρκειας έως τριών εβδομάδων, με τις εν λόγω εταιρείες, χωρίς να προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα.Κατά την περίοδο αυτή, δεν αποκλείονται άλλοι ενδιαφερόμενοι από την υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες θα εξετασθούν ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση της MIG που πρώτη απάντησε στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η Διϋπουργική Επιτροπή, καθώς και της Swissport που ανέβασε την αρχική προσφορά της στα όρια που έθεσε η κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι στις 5 το απόγευμα ο επικεφαλής της MIG Ανδρ.Βγενόπουλος θα συναντηθεί με τον Γ.Παπανδρέου, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, για τον ενημερώσει σχετικά με την προσφορά.
Newsroom ΔΟΛ