Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έμπρακτη είναι η στήριξη του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού.
Κατόπιν αιτήματος των Συνεταιριστικών Οργανώσεων Εύβοιας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναφορικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα ομάδων παραγωγών, ο βουλευτής άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου έγκαιρα να υπογραφεί η Απόφαση.
Αποτέλεσμα των ενεργειών του ήταν η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος καθώς μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Κεδίκογλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Χατζηγάκη την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, υπεγράφη τελικά η ΚΥΑ που αφορά την εισροή 30 εκ. ευρώ από την ΕΕ.
Στην Εύβοια επωφελούνται τρεις Συνεταιρισμοί: «Ο Ταξιάρχης» της Κύμης, «Η Τριστέλλα» του Δ.Δ Καστέλλας και «Η Νέα Γη» του Δ.Δ Τριάδας.
Αυτό σημαίνει ότι αναλογικά το ποσό για την Εύβοια ανέρχεται στο ύψος του 1 εκ. ευρώ περίπου.
Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου με την ευκαιρία της συνάντησης έθεσε και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των συκοπαραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ο Ταξιάρχης» λόγω λάθους υπολογισμού του Οργανισμού.

Ο υπουργός προκάλεσε για το θέμα σύσκεψη παρουσία και του βουλευτή του Νομού, Σίμου Κεδίκογλου για να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις και να διευθετηθεί το ζήτημα.