Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις
του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά στη συνάντησή του
με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Σήμερα είχαμε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Εξήγησα από την αρχή ότι σκοπός μου είναι η άμεση επικοινωνία με τον πολίτη. Αντιλαμβάνομαι ότι τα Μ.Μ.Ε. έχουν ζωτικό ρόλο και ιδιαίτερη σημασία προς αυτήν την κατεύθυνση. Από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα κοινό πλαίσιο δουλειάς με τα Μ.Μ.Ε. έτσι ώστε να υπάρχει μια διάφανη σχέση με τον πολίτη και να επικοινωνήσουμε το σύνολο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις τοπικές κοινωνίες.
Τις τελευταίες τρεις ημέρες ξεκίνησα την προσπάθεια να επισκεφθώ το σύνολο των Τοπικών και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ήδη καλύψαμε ένα μεγάλο μέρος του νομού Φθιώτιδας και το νομό Ευρυτανίας στο σύνολό του. Τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε ένα κενό ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους φορείς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι αποκτούμε ιδία άποψη για τα ζητήματα και τα προβλήματα που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας. Επίσης, με αυτό τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε το βαθμό ετοιμότητας των τελικών δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ για την 4η Προγραμματική περίοδο, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ενώ την ίδια στιγμή κάνουμε αισθητή την παρουσία της Κυβέρνησης έως το τελευταίο χωριό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Είμαι επίσης, στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο του Προγραμματισμού για προσκλήσεις ενδιαφέροντος του Ε.Σ.Π.Α. σήμερα ανακοινώσαμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη βελτίωση των υποδομών της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης ύψους 26 εκατ. Ευρώ και της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης ύψους 20 εκατ. Ευρώ. Έτσι μέσα στο διάστημα των δυο εβδομάδων από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κινούμαι στους τρεις βασικούς άξονες που είχα θέσει και ουσιαστικά θα χαρακτηρίσουν την πορεία μου σε αυτή τη Γενική Γραμματεία: Την επιτυχή και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων του Γ΄ΚΠΣ, την επιτάχυνση των διαδικασιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ με ανοικτές προσκλήσεις οι οποίες στο επόμενο τετράμηνο θα φτάσουν σε ύψος περίπου τα 200 εκατ. Ευρώ - ξεκινώντας από σήμερα με 46 εκατ. Ευρώ της προκήρυξης για την Α’ Βάθμια και τη Β’ Βάθμια Εκπαίδευση - και την επικοινωνία με τον πολίτη που ήδη ξεκινήσαμε, μέσα από τις επιτόπιες επισκέψεις στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας…»