Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΕΠΣΕ

Ο διοικητικός απολογισμός της Ένωσης
για την περίοδο 2008-2009,
όπως ανακοινώθηκε στην ετήσια Γ.Σ.,
από τον Πρόεδρο Κο Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.





Αγαπητοί εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων της Εύβοιας ,
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ, αλλά και γιατί και την περίοδο που πέρασε βρεθήκατε κοντά στην ΄Ενωση και στηρίξατε τις προσπάθειές μας για την πραγματοποίηση του έργου μας.
Έχουμε την υποχρέωση απέναντι σε σας — εσείς που είστε η πηγή του ποδοσφαίρου, που μας δείξατε τόση εμπιστοσύνη — να σας ενημερώσουμε συγκεντρωτικά για το έργο μας και για τις προσπάθειες που κάναμε την ποδοσφαιρική χρονιά που πέρασε.
Αυτή πιστεύουμε πως ήταν πιο βελτιωμένη, εποικοδομητική και ουσιαστική από κάθε άλλη φορά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και παρά τα κάποια λάθη. Σίγουρα κάποια λάθη μπορεί να έγιναν. Λάθη χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικά οφέλη. Λιγότερα όμως από κάθε άλλη φορά.Θέλουμε να αξιολογήσετε τα λάθη αυτά, όπως και τις προσπάθειές μας, για το έργο μας και την προσφορά μας, βάσει του αποτελέσματος.
Ολοκληρώσαμε με επιτυχία και απόλυτη διαφάνεια τα πρωταθλήματά μας, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως εκκρεμότητα. Εμείς οι παράγοντες της ΕΝΩΣΗΣ είμαστε υπερήφανοι για το αδιάβλητο, το δίκαιο & την ισότητα που αντιμετωπίζουμε όλα τα σωματεία. Το πιστεύουμε, το πράττουμε & ήρθε η ώρα να το τονίσουμε καθότι τελευταία υπάρχουν κάποιοι ψίθυροι εκ του πονηρού.
Η στάση δικαιοσύνης & ισότητας που διατηρούμε και στην οποία πιστεύουμε, δεν αφήνει τέτοιες κακεντρέχειες να μας αγγίξουν.Το Διοικητικό μας συμβούλιο, αποτελούμενο από 11 ΑΞΙΟΛΟΓΑ μέλη, έλαβε αποφάσεις με καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες και φυσικά με βάσει του νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Θα αναφέρω μερικά στατιστικά στοιχεία που αποτελούν μέρος του απολογισμού μας:
ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ:
1654 αγώνες (πρωταθλήματος, κυπέλλου, κατάταξης, υποδομής, φιλικών με εθνικές ομάδες).
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ:
38 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 75 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 14 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 76 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ:
9 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ και από αυτές έγιναν δεκτές 4 και 5 απορρίφθηκαν.
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
56 ΣΩΜΑΤΕΙΑ, 584 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, 26 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, 8 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, (μερικοί για περισσότερες από μία φορές).
Εκδόθηκαν 1864 δελτία ποδοσφαιριστών και έγιναν πάρα πολλές αναζητήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους.
Η επιτροπή γηπέδων της Ένωσης στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου έκανε έλεγχο όλων των γηπέδων του νομού, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της νομαρχίας και σε όσα γήπεδα διαπιστώθηκαν ελλείψεις γνωστοποιήθηκαν στα σωματεία και στους δήμους, για να αποκατασταθούν.
Η επιτροπή Διαιτησίας ασχολήθηκε με τον ορισμό διαιτητών όλων των αγώνων αρμοδιότητας της Ένωσης και ως αρμόδιο πειθαρχικό όργανο με την τιμωρία των διαιτητών, ανάλογα με τις παραβάσεις τους, με την αξιολόγηση των διαιτητών σε συνεργασία με τον σύνδεσμο, με την παρακολούθηση του έργου των διαιτητών και με πολλά άλλα που σκοπό είχαν τη βελτίωση της Διαιτησίας.
Η επιτροπή παρατηρητών, παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τον περιορισμένο αριθμό σε έμψυχο υλικό, κατόρθωσε να καλύψει με παρατηρητές πολλούς αγώνες πρωταθλήματος, εντός και εκτός νομού (κατ’ εξουσιοδότηση της Ε.Π.Ο ).
Οι επιτροπές πρωταθλήματος και κυπέλλου, διεκπεραίωσαν τεράστιο όγκο δουλειάς. Ασχολήθηκαν με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, με την μελέτη των φύλλων αγώνων, με την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αγώνων αυτών, με την επιβολή ποινών σε ποδοσφαιριστές, με τον ορισμό και τις μεταθέσεις – αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων κ.λ.π Η
Επιτροπή Μικτών Ομάδων ασχολήθηκε με τις μικτές ομάδες της Ένωσης ΠΑΙΔΩΝ, ΝΕΩΝ, ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ και ΤΖΟΥΝΙΟΡ με την στελέχωση αυτών σε συνεργασία με τους Ενωσιακούς προπονητές, την παρακολούθηση όλων των αγώνων και με πολλά άλλα θέματα που αφορούσαν τις ομάδες αυτές.
Η δουλειά που γίνεται σε βάθος και η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Ένωσή μας δίνει την δυνατότητα στις ομάδες μας κάθε χρόνο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενες συνελεύσεις, μοναδικός στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Σκοπός μας είναι δουλεύοντας σε βάθος να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλά νέα παιδιά να αναδείξουν το ταλέντο τους και έτσι να έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν τις επαγγελματικές και τις εθνικές ομάδες.
Πιστεύουμε πως το έχουμε καταφέρει και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.
Η επιτροπή πρωταθλημάτων υποδομής ασχολήθηκε με τα πρωταθλήματα υποδομής ΠΑΙΔΩΝ, ΝΕΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και ΤΖΟΥΝΙΟΡ δουλεύοντας σε βάθος έφερε εις πέρας το έργο που ανέλαβε με τη συμμετοχή αρκετών σωματείων στους αγώνες αυτής της διοργάνωσης.
Ελπίζουμε με την λύση του οικονομικού προβλήματος, να καταφέρει να συνδράμει η ένωση οικονομικά σε όλες τις ομάδες που κατεβαίνουν στα παιδικά πρωταθλήματα, πληρώνοντας τους διαιτητές και τους γιατρούς.
Από φέτος θα υπάρχει επιστροφή από τα πρόστιμα στο 60% της S.L και της Β’ & Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ και θα μοιράζονται εξίσου σε όλες τις παιδικές ομάδες.
Οι σχέσεις μας με τον σύλλογο προπονητών ήταν & θα είναι σχέσεις ευθύνης & συνεργασίας, γιατί οι προπονητές είναι ο καθρέπτης των ομάδων & των γηπέδων, όταν θέλουν να λειτουργούν. Συνάμα, δεν επιτρέψαμε & δεν θα επιτρέψουμε τραμπουκισμούς από κανέναν, τηρήσαμε & θα τηρούμε τον Κ.Α.Π. με ίσους όρους προς όλους.
Πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση μεταξύ των προέδρων των σωματείων της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της κατηγορίας αυτής , ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε θέματα που αφορούσαν αυτή τη διοργάνωση. Εξασφαλίσαμε χορηγούς για τα πρωταθλήματά μας.
Δώσαμε οικονομικές ενισχύσεις στα σωματεία που μετακινήθηκαν στη νήσο ΣΚΥΡΟ, καθώς και διαφορές διαιτησίας σε σωματεία που διεύθυναν τους αγώνες τους διαιτητές από άλλους συνδέσμους.
Προβήκαμε στην εγγραφή νέων σωματείων. Στα πλαίσια της αναβάθμισης του ποδοσφαίρου στο νομό μας αποφασίσαμε την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Ένωσης σε 4 κατηγορίες . Συμβάλλαμε στην ολοκλήρωση του Ενωσιακού μας γηπέδου, το οποίο ήδη έχει παραδοθεί για χρήση και λειτουργεί κανονικά.
Εξυπηρετεί όχι μόνο την Ένωση αλλά και πολλά σωματεία. Η Δημιουργία & η λειτουργία του site είναι γεγονόςΣυμβάλλαμε ακόμη στη λειτουργία του υγειονομικού μας σταθμού, μέσω του οποίου εξετάστηκαν πολλοί ποδοσφαιριστές σωματείων του νομού μας και διαιτητές του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας.
Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία τον τελικό Κυπέλλου Εύβοιας, μεταξύ των σωματείων Α.Ο ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ και Α.Ε ΧΑΛΚΙΔΑΣ και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση- συνέντευξη τύπου μεταξύ των δύο αποστολών, εκπροσώπων της Διαιτησίας και των ΜΜΕ,μια καινοτόμα διοργάνωση που στέφτηκε με επιτυχία από την προηγούμενη χρονιά.
Φιλοξενήσαμε στην πόλη μας τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΕΣΘΟΝΙΑΣ και αναλάβαμε την διοργάνωση των φιλικών αγώνων μεταξύ τους, που έγιναν στις 10 και 12 Μαρτίου του 2009, στο δημοτικό γυμναστήριο Χαλκίδας.
Μέλη του Διοικητικού μας συμβουλίου αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους ώστε να παρασχεθεί κάθε διευκόλυνση και στις δύο αποστολές και να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα, γεγονός που επιτεύχθηκε.
Μας συνεχάρησαν και οι δύο αποστολές για την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία, καθώς και η Ε.Π.Ο, η οποία μας ανέθεσε αυτή τη διοργάνωση. Οι αποστολές, προς τιμήν των οποίων πραγματοποιήσαμε δεξίωση στο ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ, έφυγαν με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις. Εκτός από το άθλημα, προβάλαμε και την χώρα μας, γιατί αναλάβαμε την ξενάγησή τους σε αξιοθέατα μνημεία κ.λ.π.
Φιλοξενήσαμε επίσης τις μικτές ομάδες ΑΘΗΝΩΝ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΠΕΙΡΑΙΑ, για τους αγώνες κατάταξης που έγιναν στο Ενωσιακό μας γήπεδο στις 28.01.09 ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ- ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για το πρωτάθλημα ΝΕΩΝ και 18.03.09 ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για το πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ.
Ως πρόεδρος της Ένωσης αλλά και ως μέλος της ΕΠΟ συμμετέχω σε όλες τις συνεδριάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου, εκθέτω ενώπιον αυτού όλα τα προβλήματα της Ένωσης, ενημερώνομαι για όλα τα θέματα και στη συνέχεια ενημερώνω όλους τους συνεργάτες μου.
Παρόλο που χρονικά και ιστορικά τοποθετείται πρώτο, άφησα τελευταίο ένα γεγονός που εγώ προσωπικά και όλοι οι συνεργάτες μου το θεωρούμε κορυφαίο.
Τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσής μας. Θεωρώ τον εαυτό μου υπερήφανο και πολύ τυχερό που σε αυτή τη χρονική συγκυρία ήμουν πρόεδρος της ΄Ενωσης και έκανα εγώ την αναφορά στην μεγάλη και ανεξίτηλη ιστορία της, μέσα σε ένα κλίμα μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης.
Διοργανώσαμε μία εκδήλωση για να γιορτάσουμε τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, σε έναν
υπαίθριο χώρο στο κτήμα ΑΜΠΕΛΙΣ, με την συμμετοχή όλων των σωματείων, όλων των Μ.Μ.Ε, όλων των φορέων του νομού, των βουλευτών, προέδρων Ενώσεων κ.λ.π και δημιουργήσαμε μία ατμόσφαιρα γεμάτη αναμνήσεις, συγκινήσεις, υπερηφάνεια και πολλά θετικά συναισθήματα.
Τιμήσαμε πρόσωπα που έχουν προσφέρει υπηρεσίες στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και ανθρώπους που σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή, ως ελάχιστο φόρο τιμής. (Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήσαμε και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων μας).
Τα αποτελέσματα αυτής της εκδήλωσης είναι γνωστά σε όλους σας. Η ιστορία της Ένωσής μας αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων, είναι ΜΕΓΑΛΗ.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση και τα όσα ανέφερα την ημέρα εκείνη καταγράφηκαν και αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ιστορικό κομμάτι για όλους όσους θα συνεχίσουν αυτή την αξιόλογη πορεία της ένωσης μας.Γιατί η πορεία αυτή συνεχίζεται .
Σήμερα από εμάς, από εσάς, αύριο από κάποιους άλλους. Όσον αφορά την δική μας ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσέφεραν στο χώρο, υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε ενώπιόν σας ότι θα συνεχίσουμε και σε άλλες μας εκδηλώσεις να τιμάμε πρόσωπα για την προσφορά τους στον αθλητισμό, γιατί είναι βέβαιο πως δεν τους τιμήσαμε όλους.
Είναι πολλοί αυτοί που έχουν δώσει πολλά στο χώρο και δεν θα πρέπει να τους λησμονήσουμε. Θα ήθελα με αυτό το κορυφαίο και ιστορικό γεγονός για την Ένωσή μας, να κλείσω τον απολογισμό της διοίκησής μου και να ευχαριστήσω όλους εσάς για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή σας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ένωσης που δούλεψαν ακούραστα για να διεκπεραιωθεί τεράστιος όγκος δουλειάς, καθώς και όλα τα Μ.Μ.Ε που και αυτά μας βοήθησαν με την κριτική τους.
Σας ευχαριστώ και πάλι
και αφήνω να αξιολογήσετε εσείς
το έργο μας.