Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΙΝΟ
ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Επειδή τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές συζητήσεις-σχόλια για δυο μεγάλα θέματα και με γνώμονα πάντοτε τη σωστή ενημέρωση των φιλάθλων, με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου και τους φιλάθλους που ακολουθούν τον Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ, το Δ.Σ. του συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να προβεί στις παρακάτω διευκρινήσεις...
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Α.Ε.Χ.-Α.Ο.Χ.
1. Πάγιο αίτημα
του σωματείου μας είναι η εκπροσώπηση της Χαλκίδας με μία ισχυρή ομάδα στις εθνικές κατηγορίες.
2. Στα πλαίσια αυτά πάντα προσπαθούσαμε να ενώσουμε τις τοπικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις.
3. Πιστεύουμε ότι η μέγιστη πλειοψηφία των χαλκιδέων φιλάθλων αυτό επιζητούσε και επιζητά διακαώς.
4. Η πλειονότητα των φιλάθλων αναγνωρίζει ότι επικεφαλής της προσπάθειας πρέπει να είναι ο Α.Ο.Χ. κάτω από την ομπρέλα του οποίου θα έπρεπε να γίνει η όποια κίνηση. Ως εκ τούτου βασική προϋπόθεση ήταν και είναι το όνομα της ομάδας να είναι αδιαπραγμάτευτα Α.Ο.Χ. , το έμβλημα-σημαία η Αρέθουσα, τα χρώματα του Α.Ο.Χ. ( μπλέ – μαύρο - άσπρο) και ο ύμνος του Α.Ο.Χ.
5. Στα ανωτέρω πλαίσια η σημερινή διοίκηση σε συνεννόηση με την Α.Ε.Χ. προσκάλεσαν δικηγόρο από την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούμε για το ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς για τις συγχωνεύσεις-συνενώσεις αθλητικών σωματείων καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για το εγχείρημα αυτό.
6. Κατά την συνάντηση αυτή δόθηκαν εξηγήσεις και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματά μας.
7. Προκειμένου να υλοποιηθεί σήμερα η συγχώνευση-συνένωση πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες :
7.1. Τα Δ.Σ. των δύο ομάδων θα έπρεπε να συζητήσουν και να αποφασίσουν επί σημαντικών ουσιαστικών θεμάτων της συνένωσης δηλαδή : επιλογή προπονητή ( θα υπάρξει καινούργιος ή θα είναι ένας από τους δύο υπάρχοντες ;), επιλογή παικτών ( ήδη ο Α.Ο.Χ. έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές του και έχει καταθέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών του στην ΕΠΣΕ και έχει καταβάλει προκαταβολές ενώ η Α.Ε.Χ. δεν έχει καταθέσει δελτία, ποιοι παίκτες από τους 45 θα πρέπει να κρατηθούν ; ) Πληροφοριακά σας γνωρίζουμε ότι η ομάδα μας έχει ήδη κλείσει ξενοδοχείο-αθλητικό κέντρο για προετοιμασία καθώς και φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, έχει δε παραγγείλει τον αθλητικό εξοπλισμό κλπ.
7.2. Αφού λύνονταν και εξασφαλίζονταν τα παραπάνω θα έπρεπε στη συνέχεια να γίνει Γενική Συνέλευση του Α.Ο.Χ. και να ληφθεί απόφαση για την διάλυση του ιστορικού σωματείου μας με ταυτόχρονη χορήγηση προς την Α.Ε.Χ. του ονόματος Α.Ο.Χ. για κάθε χρήση. Ως γνωστόν διάλυση σωματείου σημαίνει ότι θα έπρεπε να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας το καταστατικό, σφραγίδα, έμβλημα, σημαία, βιβλία και ότι άλλο έχει το σωματείο μας.
7.3. Η Α.Ε.Χ. θα έπρεπε να κάνει Γενική Συνέλευση και να αποδεχθεί το όνομα του Α.Ο.Χ. πράγμα το οποίο ενέχει κάποιους κινδύνους.Μέχρι 31-8-2009 θα έπρεπε να έχουν ΄΄εισχωρήσει΄΄ στην Α.Ε.Χ. μέλη του δικού μας Δ.Σ., παίχτες, προπονητές.
7.4. Συμμετοχή στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής με τον επίσημο τίτλο-ονομασία Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
7.5. Ο πρώτος αγώνας της συγχωνευμένης ομάδας θα γινόταν με τον τίτλο Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ.7.6 Μετά την 2η αγωνιστική θα επιχειρήτο η μετονομασία του σε Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
• Κανενας δεν εξασφαλιζει
την ομαδα, αφου διαλυθει, οτι θα διατηρησει μετα την 2η αγωνιστικη του πρωταθληματος Δ’ εθνικης το ονομα της,την φανελα, τον υμνο, κλπ..
• Δεν αναλαμβανεται το ρισκο να ονομαστει επισημα στην αρχη Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ (κληρωση Δ’ εθνικης, πρωτος αγωνας κλπ.) και στη συνεχεια Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ.
Απο την ομαδα δαπανηθηκαν αρκετα χρηματα για μεταγγραφες παικτων αξιας, οι οποιοι εχουν λαβει προκαταβολες, εγγυησεις, για την συνεχεια της ποδοσφαιρικης χρονιας και δεν ηταν σιγουρο οτι θα εξακολουθουσαν να αγωνιζονται στη νεα ομαδα.
Μια εβδομαδα πριν την έναρξη της νεας χρονιας επρεπε ολα να ματαιωθουν (προετοιμασια,φιλικοι αγωνες,οργανωση ακαδημιας,κλπ.).
• Ποιος διασφαλιζε την νεα ομαδα οτι αφου ξεκινουσε το πρωταθλημα ως Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ και θα το συνεχιζε με Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ απο ενσταση αλλων σωματειων που θα ειχαν εννομο συμφερον, μεχρι τελος του πρωταθληματος, με αποτελεσμα να κινδυνευε η νεα ομαδα με υποβιβασμο. Ποιος διασφαλιζε τον Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ μετα την διαλυση του (απαραιτητη προυποθεση για να γινει η συγχωνευση) οτι ολα αυτα που συμφωνηθηκαν με λογια θα γινονταν πραξη και μαλιστα χωρις να τιμωρηθει;Για ολα τα παραπανω το Δ.Σ. του Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ σταθμιζοντας τις περιστασεις, αποφασισε να μην διακινδυνευσει την υπαρξη της ομαδας, να μην την διαλυσει και να μην προχωρησει υπο τον κινδυνο τυχον τιμωριας.
Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ δεν αμφισβητησε τις καλες προθεσεις του προεδρου της Α.Ε.Χ. κ.Τερτιπη. Αξιολογησε την γενναια προταση του πλην ομως την ωρα μηδεν και με τους κινδυνους τιμωριας και αλλαγης ονοματος μετα την πρωτη αγωνιστικη δεν την εκανε δεκτη. Ελπιζουμε πως υπαρχει καιρος στο μελλον εφοσον συνεχιζει να υπαρχει η αγνη προθεση, που θα υπαρχουν και τα χρονικα περιθωρια, να ξανασυζητηθει το θεμα και να πραγματοποιηθει το ονειρο των Χαλκιδεων φιλαθλων για μια δυνατη ενωμενη ομαδα της Χαλκιδας μας που θα πρωταγωνιστει.

ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΜΠΟΥ
Όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ. τοποθετήθηκαν
κατά των ενεργειών και εν γένει συμπεριφορά του Κου Σέμπου και τέθηκαν τρεις προτάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας:Α. Παραίτησης του Κου Σέμπου.Β. Προσωρινής αποχής του από τα συμβούλια του Δ.Σ. για δύο μήνες.Γ. Ψηφοφορία για απομάκρυνσή του από το Δ.Σ. Οι βασικοι λογοι απομακρυνσης του κ.Σεμπου απο το Δ.Σ. της ομαδας ειναι:
• Οι συνεχεις διαρροες απο τον ιδιο προς τον τυπο και τους φιλαθλους διαφορων θεματων (μεταγγραφων, Δ.Σ., κλπ.) παρ’ολη την υποσχεση του προς το Δ.Σ.
• Οι ενεργειες του κατα τη διαρκεια ποδοσφαιρκων αγωνων κατα τα προηγουμενα πρωταθληματα, οι οποιες δεν ηταν συμφωνες με την ιστορια της ομαδας και τους κανονες καλης συμπεριφορας προς τους αντιπαλους.
• Η αντιπαραθεση του με πολλους παλαιους ποδοσφαιριστες της ομαδας απο τις μη τηρηθησες υποσχεσεις του ιδιου προς αυτους (πριμ,κλπ.) εν αγνοια του επισημου Δ.Σ.. Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να δημιουργηθουν προστριβες του ιδιου με ποδοσφαιριστες κατα τη διαρκεια των συζητησεων για ανανεωση των συμβολαιων τους.
• Η κακη εικονα της ομαδας σε αλλους συλλογους π.χ. Α.Ο.ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ, Α.Ο.ΑΡΤΑΚΗΣ σε προσφατες συζητησεις για μεταγγραφη παικτων, εξαιτιας ενεργειων του κ.Σεμπου ενω δεν ειχε εξουσιοδοτηθει απο το Δ.Σ. της ομαδας και εξαιτιας πρωτοβουλιων του χωρις να ενημερωσει το Δ.Σ.Μετα την απομακρυνση του απο το Δ.Σ. ο κ.Σεμπος δηλωσε παρουσια ολων οτι παραμενει,στηριζει και βοηθαει οικονομικα την ομαδα. Κατα το Δ.Σ. της 15ης Ιουλιου 2009 ο κ.Σεμπος παρουσιαστηκε και απαιτησε τις επιταγές του, τις οποιες ειχε δωσει, απειλωντας το Δ.Σ. οτι η ομαδα δεν θα βγει στη Δ’εθνικη. Το Δ.Σ. δεν αμφισβητησε ποτε την αγαπη του κ.Σεμπου για την ομαδα, η οποια ομως εκφραζεται με λαθος τροπο κι εχει στην διαθεση του τα χρηματα του οποιαδηπτε στιγμη τα θελησει. Τη δηλωση του περι μη ανοδου της ομαδας στη Δ’ εθνικη, την αφηνει στην κριση των φιλαθλων.
Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ ενημερωνει τους φιλαθλους της ομαδας οτι:
• Πραγματοποιησε τις καλυτερες μεταγγραφες
των τελευταιων ετων δαπανωντας αρκετα χρηματα και δυναμωνοντας την ομαδα ωστε να πρωταγωνιστησει στο επερχομενο πρωταθλημα, μην υπολογιζοντας χρηματα και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ.
• Οργανωνει την ομαδα και την ακαδημια ποδοσφαιρου σε νεα προτυπα. Δεν διστασε να δαπανησει χρηματα προκειμενου να προετοιμαστει η ομαδα στα 3-5 πηγαδια.
• Ολοι οι φιλαθλοι να ειναι σιγουροι οτι το Δ.Σ. προχωραει ενωμενο, σαν μια οικογενεια βοηθωντας με ολες του τις δυναμεις, οικονομικα, αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο, προσφεροντας χρονο αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο κι εκεινο που ενδιαφερει δεν ειναι τα προσωπα η τα χρηματα που οι μεταγγραφες απεδειξαν οτι υπαρχουν, αλλα η δημιουργια μιας πανισχυρης ομαδας ικανης να πρωταγωνιστησει μονη της ή και με αλλες ομαδες, αλλα στον καταλληλο χρονο, στο ποδοσφαιρικο στερεωμα.
Ζηταμε απο τους φιλαθλους την υποστηριξη στην προσπαθεια μας και να ειστε σιγουροι οτι στο τελος της χρονιας θα πανηγυρισουμε την ανοδο του ιστορικου Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ στη Δ’ εθνικη κατηγορια.
ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Το Δ.Σ. του Α.Ο.ΧΑΛΚΙΣ