Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Στο πλευρό
των εργαζομένων της ΤΕΜΠΟ
η κυρία Περλεπέ».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπε-Σηφουνάκη, κατέθεσε ερώτηση προς τρεις Υπουργούς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των εργαζομένων της ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ.
Η διοίκηση της Εταιρείας με ενέργειες που εντείνονται το τελευταίο διάστημα, προχωρεί στην υλοποίηση σχεδίου για μείωση του προσωπικού, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση των εργαζομένων αλλά και την οργή τους γι’ αυτές της μεθοδεύσεις.
Κινδυνολογώντας και προβάλλοντας ως πρόσχημα την οικονομική κρίση, η εταιρεία οδήγησε τους τελευταίους μήνες σχεδόν εκατό εργαζόμενους σε «οικειοθελείς» αποχωρήσεις δίνοντας τους κάποια κίνητρα. Παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή την εκ περιτροπής εργασία για τους υπόλοιπους με τη μείωση των ημερών δουλειάς ανά μήνα (3-5 ημέρες λιγότερες), γεγονός που επιφέρει σημαντική απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους.
Eπίσης πρόσφατα η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει κατά 52 ακόμη άτομα το προσωπικό είτε με τα κίνητρα για εθελουσία αποχώρηση, είτε με τη χρήση του 2% που επιτρέπει ο νόμος για απολύσεις.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η εταιρεία το 2008 παρουσίασε σημαντικότατα κέρδη και κατά συνέπεια το επιχείρημα που προβάλλει ως δικαιολογία για τη μείωση των εργαζομένων και τις απολύσεις που προωθεί, δεν πείθει κανένα
Η κυρία Περλεπέ καλεί τους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να μη γίνουν απολύσεις.Ζητά επίσης να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν εντάξεις της εταιρείας σε αναπτυξιακά προγράμματα από τα οποία απορρέουν συμβατικές υποχρεώσεις που πρέπει να τηρηθούν και ιδιαίτερα σε ότι αφορά δεσμεύσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.