Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΕΝΑΕ

Η ΕΝΑΕ
για ΕΣΠΑ και νέα γρίπη

Την επίσπευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης προτείνει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, με ξεχωριστές επιστολές του προς τους υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας.
Στην πρώτη επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου και ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ο κ.Δράκος, ζητά την επίσπευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όσα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί.
«Η Κεντρική Διαχειριστική Επιτροπή και οι Περιφερειακές Διαχειριστικές Επιτροπές είναι προσηλωμένες στην υπόθεση του ΕΣΠΑ και διαδικαστικά και τυπικά και ασφαλώς κατ’ ουσίαν. Η διαδικασία αναθεώρησης, επικαιροποίησης ή/και συμπλήρωσης των μελετών δυνάμει συμβάσεως μελέτης ή υπηρεσιών κατά το ν. 3316/2005, είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, απαιτεί υψηλές δαπάνες από τους δικαιούχους και πρόσθετη επιβάρυνση των εμπλεκομένων υπηρεσιών, οι οποίες ενδεχομένως δεν διαθέτουν επαρκή εμπειρία», τονίζει ο κ.Δράκος.
Στη δεύτερη επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τη νέα γρίπη ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενόψει της νέας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση της ευρείας μετάδοσης της νέας γρίπης και αναλογιζόμενοι την ανάγκη συμβολής όλων των δημοσίων φορέων υγείας στη εφαρμογή διαδικασιών προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, σας δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνδράμουμε με τη δεδομένη δομή και στα μέτρα στελέχωσης των υπηρεσιών μας, σε συνεργασία με το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη πανδημία και θεσμικά όργανα, στην εφαρμογή των ενδεδειγμένων μεθόδων αντιμετώπισης της κρίσης».