Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ

Μπόχα και δυσωδία
Απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις των πολιτών



Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, για τις περισσότερες περιοχές είναι τα σκουπίδια.
Να μην μπορείς να περπατήσεις στο δρόμο, βρε αδερφέ. Μπόχα και δυσωδία.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο Ληλαντίων, κυρίως το Σαββατοκύριακο.
Οι κάδοι να ξεχειλίζουν, βουναλάκια γύρω από αυτούς, σακούλες ανοιγμένες με όλο το άρωμα να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα, ποντίκια, παρακαλώ, να κόβουν βόλτες και όλα τα σχετικά που συνοδεύουν μια τέτοια κατάσταση.
Κύριε Δήμαρχε και όποιος από τους αντιδημάρχους είστε υπεύθυνοι για το θέμα της Καθαριότητας στη πόλη, κάντε κάτι. Η εικόνα είναι αποκρουστική αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι κινδυνεύει και η υγεία των κατοίκων, καθώς χώροι στις γειτονιές γίνονται εστίες μόλυνσης.
Ίσως θα πρέπει, τουλάχιστον το καλοκαίρι, να μπουν βάρδιες και το Σαββατοκύριακο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Κύριοι, γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ελλείψεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Ένα αυτοκίνητο περνάει και ξαναπερνάει από τις γειτονιές για την αποκομιδή των σκουπιδιών και το Σαββατοκύριακο κάνει βάρδιες στο Λευκαντί που «πνίγεται» από κόσμο.
Δεν λέμε ότι δεν κάνετε προσπάθειες, όμως τα μέσα δεν επαρκούν. Τουλάχιστον κινηθείτε προς τη κατεύθυνση να αποκτήσει ο Δήμος επιτέλους τα απαραίτητα μέσα, για να έχουμε μια καθαρή πόλη.
Όλα τα παραπάνω φυσικά προυποθέτουν και τη περιβαλλοντική συνείδηση των δημοτών, η οποία μέχρι στιγμής είναι σε χαμηλά επίπεδα και εξηγούμαι:
δεν είναι δυνατόν ο καθένας από εμάς να πετάει όπου θέλει τα σκουπίδια του, τα κλαδιά και τα βαριά αντικείμενα και μετά να έχουμε και την απαίτηση για καθαρές γειτονιές.
Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε περισσότερα αλλά έχουμε και υποχρέωση να εφαρμόζουμε τους κανόνες καθαριότητας. Διαφορετικά ό,τι κι αν κάνει ο Δήμος, λίγα πράγματα θα καταφέρει.
Η ευθύνη αφορά όλους μας.