Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

«Πάντα για τους λίγους
η πολιτική της Κυβέρνησης».
Την πιο ταξική σε βάρος των πολλών πολιτική, από τη μεταπολίτευση και μετά συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τη καταδίκη της στις ευρωεκλογές.
Αυτή την οδυνηρή αλήθεια για τη ζωή της πλειονότητας των πολιτών, ανέδειξε με την ομιλία της στη Βουλή, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τη λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσης των εισοδηματικά ασθενέστερων στρωμάτων.
Η βουλευτής μεταξύ άλλων ανέφερε.
«Η Κυβέρνηση βρήκε 28 δισεκατομμύρια
για τους τραπεζίτες, αλλά αρνείται να δώσει ένα δις το χρόνο για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ, για τους αγρότες, που όχι μόνο δεν είδαν να αυξάνεται η επιστροφή του ΦΠΑ, όπως τους είχαν υποσχεθεί, αλλά πληρώνουν παραπάνω, όπως και κάθε πολίτης, με την αύξηση του Φ.Π.Α. από το 18% στο 19% και από το 8% στο 9%.
Τα μέτρα που προτείνουμε έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Εύβοια αφού η ανεργία διευρύνεται συνεχώς και γεγονότα όπως απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές άδειες σε εργοστάσια (ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, ΤΕΜΠΟ κ.α.) έχουν γίνει καθεστώς.
Με την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, και στο Νομό μου οι αγρότες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα θα στερηθούν μιας σημαντικής βοήθειας για τις επείγουσες ανάγκες της επιβίωσης.Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η Ν.Δ. απαξιώνει τους πολίτες που δεινοπαθούν από τη σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική, στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της».