Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΛΙΧΑΔΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ

Βραδινές ώρες χθες και σε απόσταση περίπου διακοσίων (200) μέτρων από την ακτή Αγίου Γεωργίου Λιχάδας Αιδηψού Ευβοίας, το ταχύπλοο σκάφος «MARCOMOUN» σημαίας Βελγίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 66 και 58 ετών, αντίστοιχα, συγκρούστηκε με το ταχύπλοο σκάφος «ΤΑΣΟΥΛΗΣ» Λ.Π. 3059-ΣΤ, με επίσης δύο (02) επιβαίνοντες, ηλικίας 53 και 51 ετών, αντίστοιχα.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα, προς παροχή συνδρομής, από ξηράς περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής Αιδηψού και από θαλάσσης περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ» Ν.Π. 7212.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες του Τ/Χ «ΤΑΣΟΥΛΗΣ», οι οποίοι μεταφέρθηκαν, με το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ, στο λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου και ακολούθως διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εισήχθησαν για νοσηλεία.
Οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του Τ/Χ «MARCOMOUN», μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, από το οποίο εξήλθαν αυθημερόν, αφού διεπιστώθη ότι ήταν καλά στην υγεία τους.
Το «MARCOMOUN» ρυμουλκήθηκε ασφαλώς στο λιμένα Αγίου Γεωργίου και το «ΤΑΣΟΥΛΗΣ» ανελκύσθηκε στην ξηρά, προς αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί στην πλώρη του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αιδηψού, που ανέλαβε τη διενέργεια της προανάκρισης, συνελήφθη ο 66χρονος αλλοδαπός χειριστής του «MARCOMOUN», ο οποίος, στη συνέχεια και κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου σχηματισθεί φάκελος δικογραφίας κατά την τακτική διαδικασία, ενώ, επίσης, στους ως άνω αναφερόμενους, πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ, με αρνητικά αποτελέσματα.