Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Στην Αθήνα
το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ
Το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής 'Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με κύριο θέμα: «Πρόγραμμα Καλλικράτης – Το μεγάλο βήμα της Αυτοδιοίκησης».
Την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, θα παρουσιάσει την κεντρική εισήγηση του συνεδρίου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι των.........
πολιτικών κομμάτων, της ΕΝΑΕ και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στόχος του συνεδρίου είναι η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα σημαντικά θέματα που αφορούν τους ΟΤΑ, την προαγωγή του θεσμού και τον προγραμματισμό δράσης της Αυτοδιοίκησης για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ: «Με δεδομένο ότι το 2010 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση, στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να στείλει το μήνυμα, ότι κατά το τρέχον έτος θα διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας».
«Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναλυθούν τα σημεία του προγράμματος «Καλλικράτης», και οι βασικές παράμετροι για μία διοικητική μεταρρύθμιση που θα διατηρήσει τον ισχυρό χαρακτήρα των Δήμων και δη την εγγύτητά τους προς τον πολίτη».