Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

Νέα παρέμβαση 
της κυρίας Περλεπέ  
για βασικά έργα υποδομών 
του νομού


Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε Αναφορά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με βασικά έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο νομός μας, αρμοδιότητας του εν λόγω Υπουργείου και τα οποία είχαν συζητηθεί με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη στην Αθήνα την 30η Νοεμβρίου 2009. σε σύσκεψη που συμμετείχε η βουλευτής.
Μεταξύ  των θεμάτων αυτών είναι και  τα εξής:
-Επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων για την κατασκευή των παρακάμψεων Χαλκίδας και Βασιλικού και ένταξη της παράκαμψης Αμαρύνθου.
-Αντιμετώπιση  των μεγάλων καταστροφών των  πλημμυρών της 11ης και 12ης Σεπτεμβρίου.
Αναζήτηση λύσεων για την εξασφάλιση πιστώσεων  για την κατασκευή:
1.  Του  Νέου Νοσοκομείου που έχει  υπογεγραμμένη σύμβαση κατασκευής, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, έγινε μάλιστα και τελετή θεμελίωσης, χωρίς να έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα με εξασφαλισμένες πιστώσεις.
2.  Ολοκλήρωση  της κατασκευής του φράγματος  «Σέττα – Μανίκια» η κατασκευή του οποίου είχε ξεκινήσει από το Β΄ ΚΠΣ, από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά τα τελευταία χρόνια  αναλήφθηκε η ολοκλήρωση του από το  πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και το έργο σταμάτησε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
3.  Επιτάχυνση  των μελετών του βορείου τμήματος  του βασικού άξονα του Νομού  (Ψαχνά-Ιστιαία-Αιδηψός) και των  τμημάτων που υπολείπονται στο νότιο άξονα με την εξασφάλιση χρηματοδότησης είτε από το ΕΣΠΑ είτε από Εθνικούς πόρους και ΕΣΠΑ μαζί, όπως κρίσιμης σημασίας τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και τη κατασκευή των αναγκαίων λιμενικών έργων (Μαντούδι, Μαρμάρι, Κύμη, Χαλκίδα).